4 Ocak 2008 Cuma

Hurricane - (1999)

Izlediğim filmlerin genelde gerçeklerini yansıtmasını beklerim. Bu yüzden, gerçek hikayelerden alınmış filmleri izlemekten daha çok zevk aldığımı söyleyebilirim. Konun bütünlüğünü sağlanması açısından ve de sebep sonuç ilişkilendirilmesi açısından saçmalıktan uzak olması her zaman hoşuma gitmiştir.

Hurricane, Rubin Carter adında zenci bir orta siklet boks şampiyonunun hayat hikayesini anlatıyor. Haksız yere cinayetten hapse giren Rubin’nin zamanında nasıl ırçılıkla mücadele ettiğini, hakkını nasıl savunduğunu izliyoruz film boyunca. Zor durumda kalan bir insanın nasıl ayakta kalabildiğine şahit oluyoruz. Yıllarca ona karşı, ona inanmayan insanların karşısında doğru bildiği şeyi savunmasını izliyoruz. O ağır şartlar karşısında oturup hayat hikayesini yazdığını insanların onun için şarkılar bestelediğine şahit oluyoruz.

Bob Dylan’nın Hurricane parçası da Rubin için yazılmıştır ve sözleride hayat hikayesini anlatmaktadır.1966 yılından 1988 yılına kadar, 22 yıl boyunca hapis yatmıştır. Sonunda suçsuzluğunu ispatlayıp özgürlüğüne kavuşmuştur.

Azminden dolayı derleme ekibinden biri olarak tebrik ederim.

Hurricane’i filmde Denzel Washington oynamıştır. Tam olarak tarzıdır. Bundan dolayı role tam olarak oturmuştur.

IMDB

Bob Dylan - Hurricane

Hiç yorum yok: