8 Temmuz 2008 Salı

Top 5 Çevreci İcat



Çevreciliğin trend olduğu bir dönemdeyiz ve belki de böyle olması gerekiyor. Çeşitli kampanyalar insanların bireysel alabileceği tedbirlerle uğraşırken teknoloji alanında daha büyük adımlar atılıyor ve çeşitli icatlar Dünya'ya yardım etmeye devam ediyor. İşte bunlardan birkaçı :


1.Quiet Revolution

Quiet Revolution, bilindik rüzgar türbinlerinin tasarımını değiştirerek daha verimli çalışmasını ve daha çok alanda uygulanmasını sağlıyor. Quiet Revolution kar amacı gütmeyen tamamen opensource bir proje. Şirketin ürettiği 10,000 kWlık modeller 50,000 £ a kadar çıkıyor.
quietrevolution.co.uk

2. SunOven

SunOven, güneş ışınlarını tek bir yöne doğrultarak ve o noktadaki ısıyı maksimuma çıkararak adeta bir fırının yaptığı işi yapıyor. Öğlen saatlerinde içindeki ısı 300 dereceyi aşabiliyor. Fakir veya elektrik olmayan ülkelerdeki ağaç kesimlerini önlemek amacıyla icat edilen fırın 280 dolara satılıyor.
sunoven.com

3. Xeros

Birçok benzeri bulunan susuz çamaşır makinesi Xeros, diğerlerinden tekrar kullanılabilir plastik mikroçipleri ile ayrılıyor. Bir bardak su ve bir o kadar da deterjan kullanarak giysilerimizi temizliyor.
xerosltd.com

4. SkySails

Gemiye entegre edilen paraşüt benzeri bir ilave yelken rüzgarın gücünü alarak gemiye ekstra bir çekiş kuvveti sağlıyor. İlk başta biraz gereksiz hatta saçma gelen bu icat aslında geminin yürümesine büyük katkılar sağlıyor ve motorları daha az çalıştırarak ekonomik kullanım sağlıyor.
skysails.info

5. SunDiesel

SunDiesel, Alman Chroen firmasının patentli bio-dizeli. Bio kütleyi sıvıya çevirerek sıvıya yanıcılık kazandırmayı sağlayan teknolojiye sahip.
chroen.com

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

güzel bir derlemeymiş. teşekkürler atıl. bu güneş pilleri hakkında detaylı bilgi bulabileceğimiz site bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.