7 Temmuz 2008 Pazartesi

Wanted - 2008

Bu yılın trendi fantastik kahramanlar oldu. Doğa üstü güçlü insanların yaşamları. Wanted da bu furyadan etkilenmiş, bu furyanın etkisinden çıkmış bir film.

Filmin ilk yarısında bir özgürlükçü, canın istediğini yapabilme yetisi ortaya çıkarılması film açısından beni kendine pek bir bağladı. Daha önce fight clubı izlerken bu etkiyi yaşamıştım. Ancak daha sonra filme falsolu mermiler, 10 km uzaktan adam öldürmeler gibi mevzular, filmin güzelliğini hiçe saydı. Angelina Jolie, Morgan Freeman filmin ağır toplarıydı.

Sonradan böyle merak uyandırmaya çalışıp insanların kandırılmış olmamları falan hepsi filmin saçmalık sınırlarını zorladı. Ancak efektler ve filmin akışı tam bir aksiyon olması sebebiyle izlettirip aynı zamanda keyif almanızıda sağlıyor.

Filmin konusu ise Wesley Gibson adlı ezik şahsın, tanımadığı doğa üstü güçlere sahip babasının ölümünden sonra bir grup tarafından kaçırılıp, babası gibi bunda da bazı doğa üstü güçlerin olmasından dolayı “katil” eğitimi alması. Sonrasında babasını öldüren adamın peşinde düşmesini anlatan bir film.


Hiç yorum yok: