29 Ağustos 2008 Cuma

Diablo 3 Bilgilendirme














Diablo 3 oyunun açıklandığı 28.06.2008 tarihten bu yana yaklaşık 2 ay geçti. Aslında en önemli gelişmeler önümüzdeki 10-11 Ekim ayında düzenlenecek olan BlizCon da ortaya çıkacak ama en azından şu ana kadar okuduklarımı kısaca özetlemek istedim.
Öncelikli olarak karakterlerden bahsedeyim, yeni bir karakter açıklması yapılmadı daha ama açıklanan Barbar ve Witch Doctor dışındaki 3 karakterin arasında Necromancer kararterinin olmayacağı kesinleşti. Necromancer üzerine daha fazla geliştirme yapılamayacağını bu nedenle başka kullanılmayacağını belirtti yapımcılar.
Gelelim Itemlara :) , yeni ıtemlar olacak tabii ki ama bence en önemli nokt, Diablo II de bulunan ıtemların bir kısmınında Diablo III aktarılacağı. Ayrıca elite sınıf ıtemlarında yapımı neredeyse bitmiş durumda. Alt ve orta seviye ıtemların yapımına gelmiş sıra.
Bir diğer konuda oyunun atmosferini oluşturacak olan renk seçimleri. Bu konuda çok fazla eleştiri aldı Blizzard ki çoğu eleştiriye ilk başta katılsamda, en son okudum bilgilere göre bu eleştirilerin pek de yerinde olmadığını düşünmekteyim. Yapılan açıklamaya gelirsek, gösterilen oyun içi videonun oyunun başlarından olduğu ve oyunun başlagıcındaki renkliği oyunun ilerliyen bölümlerinde aramaya başlayacağımızı bu şekilde oyunun karanlık atmosferini daha fazla hissedebileceğimizi söylüyorlar. Dedikleri gibi renk değişimini başara bilirlerse ki başarıcaklarına inanmaktayım, bunun sonucunda Diablo II den daha karanlık bir atmosfer oluşabilir.
Potion sistemi konusunda köklü bir değişiklik yapılmış durumda, oyun içi videoda da görüldüğü gibi, oyun içinde potion kullanılmayacak veya çok az kullanım şansı olucak. Bunun amacının, oyuncunun düşen health ve mana orblarına ulaşmak için taktik geliştirmeleri gerekeceği ve bunun oyuna hareket getireceğine inandıkları. Ayrıca potion kullanımının, ölümsüz karakter yaratmaktan başka bir işe yaramadığı düşünmekteler (bencede haklılar), bunu engellemek isteyen oyun yapımcılarınında daha güçlü yaratıklar bir seferde karakterleri öldüren yaratıklar yapmalarına neden olduğunu söylüyorlar. Yeni oluşturulacak bu yapıda bunu engelliyerek aşırı güçlü yaratıklar yerine daha hareketli ve taktiksel saldırı yapan yaratıklar koyacaklarımış(tabii ki güçlü olacaklar gene ama neyse ) :D.
Yaratıklardan konu açılmışken, Diablo 2 deki gibi yaratıkların büyü gücü olucak ancak, büyüler yaratıklara özel olacak şekilde sıfırdan oluşturularak, oyunda kullanılacak karakterlerin büyüleri ve skilleri ile tamamen farklı olacak şekilde tasarlanıyor. Yani Necromancer ın Iron Maiden büyüsüne yapan yaratıklar olmayacak, onun yerine yaratıklar daha farklı özelliklere sahip kendilerine özel büyüler kullanıcak.
Inventory yapısından da bahsedeyim, oyun içi videosunda inventory yapısı wowa benziyordu, bu yapıda her ıtem bir kutu kadar yer kaplıyordu ancak yapımcılarda bunun Diablo ya pek uymadığına karar vermişler (bende katılıyorum item şekillerine bakmak çok önemli) o yüzden yapının değişeceğini söylemekteler ama daha gerçek bir örnek ekran görüntüsü yayınlanmadı.
Son olarak oyunun yapım ilerleyişinden bahsedersek act I bitmiş durumda, Act II ve Act III yapımını devam ediliyor ama hangi seviyede oldukları belli değil.

Yeni bilgilerle burada buluşmak üzere.... ;)

2 yorum:

Bloodlust dedi ki...

Silentmoon'un eline sağlık. Lost'un yeni sezonundan daha çok beklediğim birşey varsa oda bu D3'ün çıkış tarihi. Oyundaki atmosfer bana çok başarılı geldi. Özellikle oyunun açısını bozmamaları süper olmuş. Gidip mal gibi first veya third person yapmamışlar. İkinci oyunda hoşuma giden birşey. Actlered bazen yağmur yağmaya filan başlaması. Birde yoktu bu detay. Umarım D3 tede bunu koyarlar. Atmosfer için gerçekten hoş oluyor bu tarz şeyler. Karanlığın içine yavaş yavaş ilerleyiş olayını başarabilirlerse ve yaratıkların AI'sını gerçekten silent'ın dediği gibi yapabilirlerse 5 yıl oynanacak bir oyun çıkacak gibi geliyor. Bekleyelim görelim. Ama az bekliyelim :)

happy owl ironic dedi ki...

bu yorumu okurken d2 deki o yağmur sesi geldi kulağıma ya ne güzel bir duyguydu o öle deli gibi saatlerce kulakta kulaklık oynarsın. yağmur yağmaya başlar ürperirsin. hehe neyse eve gidince oyniim bari hehe