15 Ağustos 2008 Cuma

Fender Custom Shop, David Gilmour imzalı stratocaster üreteceğini açıkladı




Gitar Gilmour'un The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, The Wall ve solo çalışması On An Island çalışmalarında ağırlıklı olarak kullandığı meşhur siyah stratının birebir bir kopyası olacak ve 22 Eylül itibariyle piyasaya çıkacak.


Orijinal enstrüman New York Manny's Music'ten Mayıs 1970 yılında Gilmour tarafından satın alınmış ve ilk olarak Pink Floyd'un 5. albümü olan Atom Heart Mother kayıtları sırasında kullanılmış, daha sonra da Gilmour'un stüdyo ve konserlerinde ana gitarı haline gelmiş.



İmza serisi gitar kızılağaç gövde, üç ton sunburst üzeri siyah renk, siyah ön kapak, tek parça akçaağaç sap, özel sarım manyetikler, Gilmour'un özel elektronik devreleri ve kısaltılmış vntage tremolo kolu ile üretilecek ve gitarın çok hafif eskitilmiş ve ciddi eskitilmiş versiyonları olacak. Ayrıca gitarı alanlar özel yapım sert çanta, Eivdence marka gitar kablosu, Gilmour'un üç CD/DVD'lik Gdansk seti, Taylor'un gitarın tarihini anlatan 2007 kitabına da sahip olacaklar. İlk 500 gitarı alacak olanlar ise Phil Taylor'un bu gitarı anlatan kitabının imzalı versiyonuna sahip olacaklar.

NOT:Alıntıdan alıntıdır. ben mygitar forumlarından aldım :) fotoğrafı da fender.com dan aldım.

4 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

" gitarın çok hafif eskitilmiş ve ciddi eskitilmiş versiyonları olacak"
cümlesi süpermiş. sanırım alıcak param olsa ciddi eskitilmiş versyonunu seçerdim hehe

figment dedi ki...

$5000 olması tahmin ediliyormuş.

Silentmoon dedi ki...

Ironic, kredi kartı gelince alır hemen :)

atil dedi ki...

şimdiye kadar böyle bişey yapılmaması ayıp olmuş bence