26 Ağustos 2008 Salı

Sevgili blog sakinleri. Yokluğumda bloga neler olmuş böyle? Sırf müzik muhabbeti. Müziği severimde bayar böyle şeyler sürekli sürekli.
Geyik nerde? Film yorumlarına ne oldu? Şu film yorumları atan kızcağıza da çullandınız kaçırdınız. Oysa ne güzel kariyer yapma hevesindeydi buralarda:(
Yazık oldu. Neyse hem dönüş yazısı babında bir yazı olsun bu. Hemde bilgilendirme amaçlı bir post atayım. Okuyan okusun, okumayanda gitsin ipodunda müziğini dinlesin, guitarını tıngırdatsın.

Bu yazı şirketlerle ilgili bir yazı. Oha ne bayık dediğinizi duyar gibiyim. Burdaki gençler gelemez böyle şirket mirket gubik işlere bilirim. Ama bu şirketler normallerinden biraz farklı. Okuyun anlayın. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Şimdi bu şirketler, oynadığımız bilimum saçma sapan oyunlarda, seyrettiğimiz filmlerde geçen, aslen varolmayan, varolmasını da pek istemeyeceğimiz cinslerden. Aklıma gelenleri sırayla yazıp birkaç cümle ile açıklamaya çalıştım. Sizinde aklınıza gelen olursa ekleyin diycem ama şüpheliyim bunu yapacağınıza.

Shinra Electric Power Company: Veya kısaca Shinra Company. FF7 de geçen, gezegenin enerjisini insafsızca sömürüp tüketen, aynı zamanda acayip genetik projelerle ve silah geliştirmeyle uğraşan bir değişik şirket.
Umbrella Corporation: İşte bu listenin en kötüsü bence. Gazetede iş ilanını filan görürseniz gazeteyi hemen bir kenara atın. Hatta olmadı yakın. Bu ne hırstır? Adamlar biyolojik silah yapacağız diye dünya nüfusunun nerdeyse %99'unu zombiye çevirdiler. Hala uslanmadılar.
Weyland-Yutani: Alien serisinde adı sıkça geçen şirket. Genelde adı söylenmez. Sadece "Şirket" diye bahsedilir. Solar sistem dışındaki insan kolonilerini yöneten şirkettir. Kar olan her projede insan hayatını kolaylıkla harcayabilirler. Alien 4: Resurrection'da yok olduklarını öğrendik. Rahatladık.Temel projeleri xenomorph adı verilen yaratıkları ele geçirip biyolojik silah yapmaya çalışmaktı.
OCP: Robocop serisinde adı geçen şirket. Uzun adı Omni Consumer Products. En temel ev gereçlerinden, ordu için silah geliştirmeye kadar bir sürü işin alında imzası vardır. Daha sonradan japon Kanemitsu Corporation tarafından satın alınmıştır.
Hanso Foundation And Dharma Initiative: Lost'ta adı geçen iki organizasyon. Listeye aldım ama bu adamlar sonuçta iyide çıkabilirler. O yüzden fazla atıp tutmamak lazım burda bilmeden.
Tyrell Corporation: Blade Runner'da adı geçen şirket. Bu şirketin ana ürünü, insan benzeri replicant adı verilen kopyalar yapıp satmaktır. İnsandan daha insan.. gibi bir sloganları vardırki bu resmen kafirliktir. Adamımız Roy Batty, Tyrell şirketinin başındaki Dr. Eldon Tyrell'i parçalayarak öldürünce bu kafirlik son bulmuştur.
LexCorp: Başında hain Lex Luthor'un bulunduğu büyük şirket. Bu şirket Metropolisin nerdeyse tamamına sahip olmakla birlikte, gelirinin büyük kısmı yasadışı işlerden, silah ve uyuşturucudan gelmekte.

Son olarak aklıma gelen Microsoft :) Sizinde aklınıza geliyorsa ekleyin bizde öğrenelim.

Saygılarımla.

6 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Aramıza hoşgeldin diyerek bende bir iki şirket katayım listeye gerçi tam isimlerini hatırlamıyorum o yüzden netten bulduklarım doğrudur diyorum... Syndicate Wars oyununda bulunan bize deli gibi görevler veren "Eurocorp" ve "Church of the New Epoch" firmaları. Oblivion dan "The Dark Brotherhood" tam şirket denemez ama... aklıma gelenler varda bi türlü isimlerini çıkartamadım neyse hatırlayınca yazarım artık...

Farmerfam dedi ki...

LexCorp değil LuthorCorp tu galiba ben öyle hatırlıyorum.

Bloodlust dedi ki...

Hoşbulduk:)
Sevgili farmerfam bir süperman uzmanıdır. İtiraz edemeyeceğim ama benimde aklımda eskiden LuthorCorp olan firma oğul Lex başa geçince LexCorp olarak değişti diye kalmış.

happy owl ironic dedi ki...

hmm bende LutherCorp yazıcaktım demekki iki ayrı firma olabilir smalville vergi dairesinden ve smallville ticaret odasından bunların kayıtlarını kontrol etmek lazım kanımca iki ayrı şirket olabilirler(;>

Farmerfam dedi ki...

Haklısın sevgili Bloodlust, Fazla smallville izlemek orjinal supermanla karmaşa yarattı. Smallville'de bahsedilen LuthorCorp Lex'in babasının çaresine bakması sonucu zamanla LexCorp a dönüşecek Orjinal hikayedeki LexCorp olacaktır. LuthorCorp, LexCorp a sadece bir göndermedir.

Farmerfam dedi ki...

Bu arada madem konu açıldı sevgili Lex imizin şirketlerinden de biraz bahsedeyim,

* Luthor Technologies:

Silah, İlaç, Robotic, Bilgisayar donanım ve yazılımı(LexComp), Research and development into , bio-engineering, gübreleme, korucuyu kaplar, havalandırma, ve akla gelebilecek diğer her konuda araştırma ve geliştirme.

* Luthor Industries:
Elektrik, gaz, su, lağım and atık gibi Metropolisin bir cok istasyonunu yönetir.

* Luthor Communications:

Telefon Şirketi (LexCom), Televizyon Istasyonu (LexTel ve Luthor News Network) ve Daily Planet gazetesi

* Luthor Enterprises:

Oteller (Lexor), Mülkler, Restoranlar ve Genel taşımacılık

* Luthor Financial:

Bankalar, komisyoncular, yatırım firması (LexEl Investments).

* Luthor Agricultural:

Büyük tarlalar ve meyve bahçeleri

* Luthor Foundation:

Luthor Hastanesi, Luthor Cocuk Bakım Evi, Luthor Sanat Merkezi and LexMet Meydanını kapsayan Filantropik yerleşkeler .