26 Ocak 2010 Salı

5D Sinemalar

Dünya yeni bir keyifle tanıştı. 5d sinemalar, bildiğimiz tanıdığımız 3d sinemalardan farklı olarak hareket eden koltuklara ve de hava şartlarını çok olmasa da yaşatmasından dolayı bu adı alıyor.
Desertrose ve ben kendimizi bu konuda feda ettik ve Cepa’daki 5d sinemaya gittik. Film başladı bir sağ gidiyoruz, bir sola, ileri, geri falan filan bir taraftan da yanımda daimi gülen biri. Kih kih kih kah kah kah. Bir insan tüm film boyunca gülebilir mi? Cevap evet. :) 5D sinema keyfini 2 defa çıkardık. 10 tane film içerisinden 2 film izledik gitmek isteyenler için snow ride önerilir.
Filmleri gayet kısa 5 ila 6 dk. arasında değişiyor. Genel olarak roller coasterlarda geçiyor. O hani aşağı inme, hızlanma, düşme gibi duyguları koltuk sayesinde yaşatıyor. Ne olucak yaw diyenler için diyorum ki gidin bir deneyin bakalım.

4 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

sanırım benzer bir deneyimi eskiden famecity tarzı bi oyun cennetinde yaşamıştım diye hatırlıyorum. Peki fiyat bilgisi vermemişsiniz, jeton başına pardon bilet başına ne kadar ödüyoruz?!? (;>

Fücur dedi ki...

Bu nane seksenli yılların sonunda Atakule dreamlandde olan şey değil mi ?

desertrose dedi ki...

ay çok eğlenceliydi gülmekten öldüm :) kişi başı 6 tl kaçırmayın :D

deserthawk dedi ki...

sanırım o dreamlandde kinin benzeri ama bu az kişi aldığı için daha etkili olmuş. fiyatı da kişi başı 6 tl