1 Mart 2010 Pazartesi

2010 Türkiye Konser Çılgınlığı


Şüphesiz başlığı okuyan vatandaş bir ekşi sözlük edası taşıdığını farketmiştir. Fakat gerçekten artık durum yavaş yavaş buna dönüşüyor. Dünyaca ünlü müzisyenlerin, hayatımızda bir daha izleyemeyiz kaygısıyla Türkiye konserlerini kaçırmamaya çalışmak hem parasal hemde fiziksel açıdan yorucu olmaya başladı. Şayet bunca sanatçının sadık dinleyicisi ve seveni olduğumu ben bile bilmiyordum. Dedimki bu tarihten başlayarak şu konserleri ve konser ihtimallerini bir sıralayayım bakalımda insanlar hesap kitap yapsın. Haydi bir göz atalım ;

4 Mart Marillion Konseri
Yer : Balans Jolly Joker / İSTANBUL
Biletler : 67.25 TL
Detaylı Bilgi : Biletix
Marillion bildiğimiz ve dinlediğimiz üzere porgresif rock tarihinin en önemli gruplarından biri. Fazla satalım çok kazanalım kaygısı olmayan yılların grubunun sadık seyircileri bu konseri asla kaçırmayacaklardır. Çünkü grup 30 yıllık müzik hayatında ilk kez Türkiyeye geliyor. Pink Floyd ve Camel tınıları ile benzerlik gösteren grup, gerek Fish'li zamanlarında gerek onsuz zamanlarında özgün müziğini progresif duruşunu müziğe kazandırmıştır.

12, 13 ve 14 Mart Behemoth Konserleri
Sırasıyla Ankara İzmir ve İstanbul konserleri detayları :
Ankara : Dib Sahne Biletler : 45 TL ne sandın tabiki Biletix
İzmir : Tato Live Biletler : 45 TL illaki Biletix
İstanbul : Balans Jolly Joker Biletler : 45 TL başka şans varmış gibi sanki
Hiç dinlemediğim ama meşhur olduklarını söyledikleri bir heavy metal grubu. Bilgisi olan zatlar lütfen paylaşsın.

22 Mart Tommy Emmanuel Konseri
Yer : CRR Konser Salonu / İSTANBUL
Biletler : 1. Kategori: 33,00 TL
2. Kategori: 22,00 TL
Detaylı Bilgi : Biletix
Dinleyen arkadaşların "AAaaaaa!!" nidalarını duyar gibiyim. Evet akustik gitarın dahi amcası Türkiyeye geliyor ve bilet fiyatları gayet uygun. Kariyerinde okadar çok başarı varki Tommy Emmanuel'in hangi birini sayayım. Sadece albümlerini takip eden biri bile eminim "ohaaaa!! adam inanılmaz çalıyo bee!!" cümlesini sarfetmiştir. Gönül isterdi Ankarada olaydı iki misli fiyatlı olaydı. Kesin gidilirdi. Yine de İstanbuldaki arkadaşlar kaçırmasın derim.

13 Haziran Eric Clapton & Steve Winwood Konseri
Yer : Santralistanbul / İSTANBUL
Biletler : 1. Kategori: 370,00 TL (Sahne Önü)
2. Kategori: 265,00 TL (VIP 1 - VIP 3)
3. Kategori: 215,00 TL (VIP 2 - VIP 4)
4. Kategori: 99,00 TL (Normal Bilet - İndirimli Dönem)
Detaylı Bilgi : Biletix
Pek fazla açıklamaya gerek olduğunu düşünmüyorum bu konser hakkında. Biletler alındı ve heyecan ile bekleniyor. Nitekim Steve Winwood hakkında bilgisi olmayanlara bir dip not : 60ların meşhur Traffic grubunun elemanıdır, rock ve blues'u iyi icra eder. Clapton için birşey demiyorum zaten fanatikleri diyor. "Clapton is God !"

7, 8 ve 9 Mayıs Anathema Konserleri
Sırasıyla İstanbul Ankara ve İzmirde gerçekleşecek konserlerin detaylı bilgileri :
İstanbul : Refresh The Venue (neredeyse artık bilmiyoruz) Biletler : 39.50 TL Biletix
Ankara : Anadolu Gösteri Merkezi Biletler 39.50 TL yine Biletix
İzmir : Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası (fabrika mı :)) Biletler : 39.50 TL tabiki Biletix
Daha önceden izlediğim bu grubu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Nitekim üç seçenek var illaki birine gidin . Hem fiyatlar aynı hem biri bar biri tiyatro biri de fabrika imiş :) Ama gidemezseniz çok üzülmeyin Anathema her yıl Türkiyede.

22 Temmuz Cranberries Konseri
Yer : Küçükçiftlik park / İSTANBUL
Biletler : 78 TL
Detaylı Bilgi : başka ne olabilirdi. Biletix
7 yıl sonra tekrar birleşme kararı alan grubu hepimiz birçok hit şarkısı ile hatırlıyoruz. Kesinlikle gidilip bağıra bağıra Zombie, Animal Instinct, Linger, Promises veya Ridiculous Thoughts'tan birini hatta hatta hepsinin söylenmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle iki çocuk annesi Dolores'i bir daha görebileceğimizi pek sanmıyorum. Şöyle bir durum var ; bu konserin ertesi günü yani 23 temmuzda Çeşme'de bir konser vereceği söyleniyor grubun. Fakat henüz yer ve biletler açıklanmış değil. Eğer bu gerçekleşirse kesinlikle İstanbul yerine onu seçeceğim.

6 Eylül U2 Konseri
Yer : Atatürk Olimpiyat Stadı / İSTANBUL
Biletler : Çok karışık bence aşağıdaki bağlantıdan bakın
Detaylı Bilgi : Biletix
Gerçekleşirse şu yazının başındaki fotoğrafın gerçeğini yaşayacağımız dava. Daha önce bu konser ile ilgili uzun bir yazı yazmıştım. 2010 Avrupa kültür nane limonu kapsamında gerçekleşecek dev organizasyon. NTV sürekli reklamını yapıyor, yapmasada habermiş gibi gösterip sokuşturuyor. NTVde ve Radyo Odtüde herkes U2 seviyor. Bir milyon kişi gelecek, bilet basamıyoruz kağıt yetmiyor, inanılmaz talep var gibi (tamam abarttım) haberlere mahal veren bu konser, beni 12 senelik U2 fanatikliğimde şaşkınlığa sürüklüyor. İyice ekşi sözlüğe döndü yazı... tamam bitti dağılın.

Asparagas ve belli olmayan etkinlikleride paylaşayım ve yazımızın sonuna gelelim;
Valla ben internetin yalancısıyım ama John Mclaughlin diyorlar, Bob Dylan bile diyorlar. Birde tabi bu Sonisphere karın ağrısı var. Metal festivali. Olursa şahane olacak. Metallica, Alice Cooper, Anthrax, Iron Maiden, Slayer, Testament, Heaven and Hell, Motley Crue, Rammstein falan diyorlar bu festival için, fakat hala belli olan birşey yok.

Şimdilik durum bu. Bu yaz çok heyecanlı ve müzikli geçecek gibi gözüküyor. E çok yaşa 2010.

1 yorum:

desertrose dedi ki...

amaaan motley crue gelsin :)ay kesin olmasa da şimdiden heyecanlandım :)