28 Ocak 2008 Pazartesi

The French Connection

1971 yılının da yapılan suç, polisiye, action bir film. Zamanında 5 dalda oscar almış onun dışında 8 dalda da aday gösterilmiş bir film. Filmin izlenebilitesi gerçekten çok yüksek zaten filmin başrollerini Gene Hackman ve Roy Scheider oynamış(Günümüz filmleri gibi taş bir hatun koyup onun peşinden koşan herifler yok. Belli açılardan çok daha gerçekçiymiş o zaman ki filmler).

Filmde New York polisinin ne kadar salak olduğu anlatılmış. Tabi teknoloji diye bir kavram yok, yani adamı 10 kişi izlemesi gerekiyor, cep telefonu yok, GPS yok ama o zaman adamı kaçırmayacaksın arkadaşım, öyle uyumayacaksın, işini adam gibi yapacaksın. Hani bütün bu aksiliklere rağmen bir şekilde olayı çözdün. O zaman adam gibi tuzak kurcaksın adamları yakalayacaksın ya da seneryoyu ona göre düzenlemen lazım. Gerçek bir hikayeden alıntı olduğu için filmin içinde onu gerçekten izah etmen lazım. Bu tabi benim görüşüm ama eklemek gerekirse izlenebilecek eğlenceli bir film.

O zamanda ki teknolojisizlik gerçekten görülmeye değer diyorum ben. Insanlar gerçekten çok daha özgürlermiş. Bir adam kaçmak istediğinde digital olarak kaçmasına gerek kalmadan, analog bir şekilde izini kaybettirebildiği zamanlar çok daha güzelmiş.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

eylenceli bir filme benziyor merak ettim imkan olursa izleyeceğim

deserthawk dedi ki...

bu eski filmlerin bir güzel yanında kanı görebiliyoruz, alkol,sigara gani öyle yasaklar yok şiddeti şiddet gibi izleyebiliryoruz... ve oyuncular sanki biraz daha iyilermiş gibi geliyo digital işin içine girdiğinde birazcık mertlik bozuluyor gibi sanki.

happy owl ironic dedi ki...

sanırım doğru söylüyorsun ama öte yandan matrix filmi ilk çıktığında efekleri beni benden almıştı sölemeden edemiyeceğim. bunun yanında eskinin yeri herzaman ayrıdır.