9 Ocak 2008 Çarşamba

He-Man and the Masters of the Universe



Şimdi bazılarınız diyordur bu adam ne boş işlerle uğraşıyor diye ama bu çizgi filmler olmasa bizde bu durumda olmadık diyorum ben de. Tahminimce 87 falandı Türkiye'de gösterilmeye başladığında... Büyükler bile televizyon başına konuşlanırdı. He-Man Eternia prensi Adam'ın süper kahraman olan ikinci karakteridir. Grayskull Castle (Gölge Mağrası)'nın gizli güçleri kendi taşıdığı kılıcı ile ilişkilidir. Kılıcını havaya kaldırıp "By the power of Grayskull" (Gölgelerin Gücü Adına) der ve kahramanlıklarına başlar. Yanından ayrılmayan yol arkadaşı Cringer (Titrek) bu sihirli söz sayesinde Battlecat (Atılgan) olur ve maceralara beraber atılırlar.

1983 ila 1985 yılları arasında çekilen çizgi film; 130 bölüm olarak çekilmiştir. Seride; He-Man ve arkadaşları Eternia'yı ve Şato'sunun sırlarını İskeletor'un kötü emellerinden korumaya çalışır. Neyse bu 130 bölüm dün gece itibariyle bende mevcuttur ilgilenen, nostalji yakalamak isteyen arkadaşları beklerim :D

Sevgiyle Kalın.

3 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Almak lazım o arşivi :D neyse bende şu kalan duck talesleri indiremde bi seriyi daha tamamlamış olalım :)

deserthawk dedi ki...

abi sadece alıp bir kenara koymak lazım katılıyorum ama ne izledim küçükken ya inanılmaz severdim bunu hatta bende he-man'nin oyuncağı vardı yanlız bende ki atılgan mor du :D uyuz olmuştum... aha şimdi hatırladım bunuda

Bloodlust dedi ki...

Şimdi Konu He-Man olunca eklenmesi gereken önemli bir kaç konu var. Bunlarıda ben ekliyim izninizle.
1.Öncelikle Bu sırrı bilen 3 kişi bardır. Birincisi general,ikincisi büyücü üçüncüsü de Orkodur. Tabi general bu sırrı kızı Teelaya bile anlatmadığı için çok delikanlı bir adam olarakda yorumlanabilir, yavşağın tekide. Artık size kalmış bunun değerlendirmesi. Bunun dışında "Adam nereye kayboldun? Az önce He-Man burdaydı" gibi geyiklerde gayet hoş bir şekilde Superman'i anımsatır.
2.İskeletor benim hayatımda gördüğüm en looser heriftir. Onca bölüm boyunca uyduruk planlar yapıp her seferinde He-Manden kıçına tekmeyi yemiştir. Hala inatla çalışmalarına devam etmektedir. Bu ne hırs bu ne azim? Veya bu ne aptallık? Deserthawk'ın bahsettiği Mor Kedi yanlış hatırlamıyosam İskeletorun kedisidir. Adını unuttum. Titreğin oyuncağından çok daha güzeldir. Böyle kadife gibi bir malzemeyle kaplı olması lazım. Titrek gibi plastik değildi. Nerden biliyorum? Bende de vardı:)
3.Hikayenin bir başka boyutuda She-Ra.Bu tatlı hatun He-Manin kız kardeşidir.Oda gayet seyredilesi hoş bir çizgi filmdir. She-Ra nın düşmanıda Hordaktır. Bu Hordak aslen İskeletorunda hocasıdır. İskeletor her ne kadar Hordağın arkasından atıp tutsada karşılaştıklarında her zaman feci yusuflayıp dayağı yemiştir her seferinde.