10 Ocak 2008 Perşembe

Heroes

Bu diziyi yeni izlemeye başladım. Ilk sezonu yayınlanan dizinin şu an 2. sezonunda. Dizinin tutması kaçınılmaz çünkü bu da diğer ses getiren diziler gibi sonu belli olmayan dizilerden yani daha doğrusu herşeyi açıklamayan dizilerden ve de bize herşeyi göstermedikleri içinde merak içinde neler olabileceğini tahmin etmeye çalışarak, üstüne yorumlar yaparak izliyoruz. Biraz çocuksu bir dizi çünkü genelde böyle idealleri peşinden giden hayalperest insanları anlatıyor. Kimisi de zorunluluktan bazı şeylerin peşinden gidiyor. Dizinin güzel olmasını sağlayan bir özellikte karakter sayısının çok olması kahraman sayısı fazla olması konu akışını derinleştiriyor haliyle aynı anda pek çok ilginç hikaye ortaya çıkıyor.

Dizinin konusuna gelince güneş tutulmasından belli bir süre başlayan bir grup insan üstündeki garipliklerin meydana gelmesi. Neticesinde vücutlarındaki genetik değişiklikler ve yapabildikleri insan üstü güçlerin hayatlarına ve çevrelerindekilerin hayatlarına etkisini konu alan fantastik dizilerden bir tanesi. Ancak konusu ve de işleniş itibariyle insanı ekran başına kitliyor.

Nathan Petrelli: You're meant to do a lot of things, Peter, but saving the world isn't one of them. You gotta learn to recognize when life is bigger than you are. You're not a fighter. But that's okay, the world needs nurses, too.
Peter Petrelli: When I'm around you, I can do what you can do. Isaac, Hiro Nakamura, this girl Claire - I think that we're all the same somehow, and this bomb that Isaac painted, I think that we're supposed to stop it, but I just... I don't think I can do it.
Nathan Petrelli: That's because you can't.

4 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Bu dizi hakkında yorum yapmam yanlış olucak aslında çünkü ben 11 bölüm dayanabildim ve izlemeyi bıraktım, o yüzden sevenler izlemeye devam etsin derim ben sadece :D

Farmerfam dedi ki...

2 gün once 2. sezona da noktayı koymuş biri olarak diyorum ki belki bir lost belki bir prison break değil bu dizi ama kendine has yanları kendine has bağlayıcılığı var.Hiro ve Andoya ne olucak serefsiz Sylar yine napıcak ayy aman Peter yok "Save the cheerleader" derken bakıyorsunuz bölümler bitivermiş. Şimdi merakla uyuz senaristlerin grevlerinden çıkmalarını ve 20 bölüm olarak öngörülen fakat talihsiz olaylar yüzünden 11. bölümde sezon finali veren dizinin yeni sezonunu beklemekteyim. Ama hepsinden önce 31 Ocak'ta LOST diyorum.

deserthawk dedi ki...

silentmoon a pek ifade etmediği bir gerçek zira kendisi daha çok sci-fi dizileri tercih ettiğinden normal karşılıyorum ama benim yerimde bloodlust olsaydı muhtemelen buraya bir word dökümanı yazar ve nasıl beğenmessin sen o zaman git sessiz fırtına izle yok kurtlar vadisi izle gibi ipe sapa gelmez atıflarda bulunabilirdi dikkat!!! :P bu arada farmer fam'a katılıyorum bir lost veya bir prison break olamsada içinde bir merak uyandıran bir dizi ve izlemesi çok keyifli.

figment dedi ki...

ben heroes u cnbc'e epey heycanla takip ediyordum birinci sezon itibariyle, tek geçerdim. sonra lost u seyrettim :) sıralamam şöyle oldu. lost > heroes > prison break.. sürükleyici bi dizi olduğu kesin. ilginç ve giderek gelişen güçler monotonluktan kurtarıyor diziyi bence. farmer'ın dediğimi gibi iki satır bişiler karalasalar da şu senaristler yeni bölümleri gelse. tabii adamlar da haklı bence isyanlarında..