29 Ocak 2008 Salı

S1m0ne


Derlemenin genelinde hepimiz bir şeylere serzeniyoruz. Sinirlendiğimiz noktaları bir birimizle paylaşıyoruz. Bizim platformumuz bu. S1m0ne bir Andrew Niccol filmi, hem yazmış hem yönetmiş. Bence s1m0ne da serzenmeye giriyor(tür olarak). Demek istediğim benim serzendiğim değil daha çok yönetmen ve yazarının(zaten aynı kişi) serzenmesine giriyor.

Filmde, yönetmen Viktor Taransky’nin filmlerindeki oyuncuları yüzünden batışıyla başlıyor. Ne kadar kaprisli oldukları, hiç birşeyi beğenmedikleri, filmin film olduğu için değil oyuncuları yüzünden izlemesi sebebiyle yönetmenleri bir top gibi çevirdikleri itina ile üzerine gidilmekte. Ve Viktor (Al Pacino)’un eline Simulation One adlı bilgisayar programı gelir. O günden sonra da hayatı değişir kendi elinin altında kendi istediği gibi davranan muhteşem bir similasyon ürünü vardır artık ve olaylar gelişir.

S1m0ne’da adı çok fazla duyulmamış Rachel Roberts oynuyor. Gerçekten tam bir robotu anımsatıyor(rolün hakkını vermiş). Aynı zamanda yan rollerde Winona Ryder’ı da görmek mümkün. Kendisi’nin imdb’de, filmin sayfasında, oyuncu sıralamasında 3. olduğunu düşünürsek ne kadar Al Pacino çevresinde geçtiğini tahmin edebilirsiniz.

5 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

bu film çıktığında fırsat bulup izleyememiştim sonrada unuttum gitti bak hatırlattığın iyi oldu bi ara bulursam izliim ilginç bir konusu var.

Fücur dedi ki...

ben filmin sonunu söyliym.. yok öyle bi kadın simone falan diye :) al hah berbat ettim yazını.. ınh

Farmerfam dedi ki...

Simulation One birleşip SimOne Oluyor çünkü değil mi sayın Fücur :D

deserthawk dedi ki...

abi bende onu demek istedim işte aslında olmadığını iddaa ediyolar amma işte o kadın Rachel Roberts vede bizim sweden'dan çok daha güzel bir hatun...

happy owl ironic dedi ki...

deserthawk a katılmadan edemeyecem bu filmi uzuuun zaman sonra geçenlerde izleye bildim. bir yönetmenin isyanı demek istiyorum film için. ayrıca o eski disketten koca programı nasıl geri yüklediklerini de merak ettim doğrusu (;> virüs ü gribe falan benzetmişler tabi tabi demekten kendimi alamadım filmi izlerken.