22 Ocak 2008 Salı

U2 - The Joshua Tree 1987

Evet, hatırlıyorum o zaman 5 yaşındaydım ve benim favori grubumda U2 idi. Yeni bir albüm çıkardılar ve adı da Joshua Tree’di. Tüm albüm inanılmaz harastı, arkadaşlarla toplanır yeni çıkan U2 albümünü dinlerdik. Kaset teknolojisinin hakim olduğu walkman denen sony çarpması aletleri kullanıyorduk, kulaklıklar şimdiki kadar güzel değildi belki ama hoparlörü bağladıkmı da istediğimiz yerde dinlerdik. Hatırlıyorumda o zamanlar sanki daha güzel albümler vardı, belki de gençtik, çocuktuk, saftık daha çok eğleniyorduk.

Adamlar o zamanlar yeni, farklı müzik yapıyorlardı şimdi de 3 boyutlu albümler çıkarıyolar. Hala yeniler, hala farklılar.

Ancak ben U2 dinliyorum arkadaş diyen birinin bu albüm için söyliyecekleri çok daha farklı olmalı;

  1. "Where the Streets Have No Name" – 5:37
  2. "I Still Haven't Found What I'm Looking For" – 4:37
  3. "With or Without You" – 4:56
  4. "Bullet the Blue Sky" – 4:32
  5. "Running to Stand Still" – 4:18
  6. "Red Hill Mining Town" – 4:52
  7. "In God's Country" – 2:57
  8. "Trip Through Your Wires" – 3:32
  9. "One Tree Hill" – 5:23
  10. "Exit" – 4:13
  11. "Mothers of the Disappeared" – 5:14

Hangi zihniyet “Where the Streets Have No Name”, "I Still Haven't Found What I'm Looking For", "With or Without You" parçalarını ard arda koymuşsa insanlara karşı bir kötülük besliyor olabilir çünkü 3 de bir birinden müthiş parçalar, dinleyen için üst üste dinlenmemesi gereken parçalardan ve 4. parça olarakta bullet the blue sky dememelisin. Bu albümde öyle bir bütünlük var ki tüm parçalarda aynı ruh halini yaşatıyor.

Hayallerimden bir tanesi bir U2 konserini izlemek, Türkiye’ye gelmeyecekler gibi durması gerçekten çok üzücü bu sebepten dolayı sanırsam yurtdışına özel olarak gidip, konseri izleyecez gibi duruyor, bakalım 10 sene daha beklerim gelmezlerse gider izlerim artık.

Rapidshare

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

dostum 10 sene sonra hala konser veriyor olurlarsa bende gelirim senin yanında yurt dışına . ama eskisi gibi diil türkiye kimler kimler geliyor. 10 sene içinde u2 yuda türkiyede görrebiliriz gibi geliyor bana. bu arada şarkı dizilimi hakkaten harasmış sölemeden edemiycem.

Silentmoon dedi ki...

Harrrrrrrrrraaaaaaaaaaaassssssssss

Neyse bir de link atsanızda dinlesek :P:D

Fücur dedi ki...

Albümün özel bi versiyonu piyasaya çıkmış dvdli falan. Süleyman abide (Tunalı Shades) varmış. Karakoldan sipariş ettiydim hatta :)

Herneyse Albümü ilk dinlediğim 98 senesinin bahar aylarıydı ve salondaki kanepede uyukluyodum elimde diskman ile... Çok country gelmişti ilk dinlediğimde hatta sevmemiştim ama daha sonra Where the Streets have no name hayatımın şarkısı oldu diyebilirim.

Bu şarkıların hepsinin birer hikayesi var ama kastırmıyım şimdi. Sadece şunu söyleyeyim Bu şarkı isimlerinde Cnbc-e kanalında gösterilen ya bi film ya bi diziye rastlayabilirsiniz :)

Birde şeyi hatırlıyorum. Üniversite sınavına girmeden önce Where the Streets have no name dinlemiştim evden çıkarken. Hatta Atıl üniversite sınavına girerkende aynı çemişlik olsun diye yine evden çıkarken Where the Streets have no name dinlemiştim. Bide aklıma Mothers of dissapeared'ı kendi kendime gitarda bulduğumu hatırlıyorum... vay ben ne eski zamanlar.