11 Temmuz 2008 Cuma

The Cure - Bloodflowers

Evet gençler boşluktan, işsizlikten vakit arttığı bu saatlerde üst üste iki kez dinlediğim bu albümü de blogumuzla paylaşayım dedim. Tüm sataşmalara rağmen bu blogun Bloodlust'tan sonraki en popüler yazarı olmayı hakediyorum. Herneyse konumuza dönelim.

2000li yıllarda değişen tarzlarıyla gruplar piyasalara değişik albümler piyasaya sürerken The Cure da boş durmadı şüphesiz. Robert Smith'in dahi en beğendiği The Cure albümleri arasında yer alan Bloodflowers kesinlikle bir yaz bunalımı albümü. Takdir edersinizki The Cure kendi tarzıyla ve melodileri ile insanı ya çok coşkulu bir havaya sokar ya da intihara sürükleyen bir bunalıma. Buna en iyi örnek Disintegration ve Heads On The Door albümleridir. En sevdiğim Cure albümü olan Wish ise bu tanımlamadaki uç noktalara ulaşan en iyi albümdür sanırım. Dönelim Bloodflowers'a...

Robert Smith öyle düşünmüş olacak ki gençler sevgililerinden ayrıldıysa acı çeksin yeni milenyumda. Gerçekten çok vurucu damar şarkıların, uzadıkça uzayan melodileri çalan o siyah kocaman gitarın içleri parçalayarak yer aldığı albüm ile tanışmam çok ilginç oldu. Eski insanlardan biri ( şu an görüşmediğim bir bayan olduğu için bu tamlamayı kullandım ) evimde otururken milyonlarca şarkı arasından bilgisayarımdan There Is No If şarkısını açtı ve melül melül "bak bu çok güzel şarkıdır" dedi. Gerçekten şimdiye kadar farketmediğim harika bir şarkıydı ama fazlasıyla duygusaldı ve etkileyiciydi. Yani tavsiyem yanınızda güzel bir bayanla bu şarkıyı dinlemeyin yaz aylarında etkisi kötü olabilir !

Albüm konseptinde The Cure'un eski bunalım şarkılarına benzemeyen bir klavye eksikliği hissedilse de gitar ve yumuşak synth tonları bunu örtüyor. Parçalar gerçekten uzun ve 9 şarkı ancak yer almış durumda. Out of this World başlamak için en iyi şarkı kanımca. Ardından çok agresif olan Watching me Fall geliyor. Favorilerim arasında There Is No If ve Maybe Someday ayrıca albümün havasını tam aktaran Last Day Of Summer parçası başı çekiyor. Bunun yanında ismiyle zıt düşen The Loudest Sound ise gerçekten arabada suskun suskun ilerleyen iki sevgiliyi hatırlatıyor bana.

Son olarak The Cure 2005teki konserlerinden sonra bizi mest etmiştir. Fakat pazar günü evlerimize döndüğümüzde Hürriyette okuduğumuz garip "Gençler zombie kılıklı şarkıcılarla eğlendi" başlıklı yazısıyla saçma bir gülümseme ve kınama ile bünyemiz karşı karşıya kalmıştır. The Cure ki onlarca akılda kalıcı melodinin mucidi ve 80lerin goth ve punk'ından uzak emo'sundan bağımsız başlı başına bir idol ve ekol ve herneyse'dir. Yeni albümleri için başarılar diler Bloodwlowers kadar sağlam Wish kadar dolu ve son albümleri kadarda enerjik bir albüm olmasını temenni ederim.

Not : Albüm hakkında yapılacak yorumlara açığım, diğer sataşmalar muhatap alınmayacaktır ! git sadi beye anlat derdini arkadaşım, sanata sanatçıya sevgi... emeğe saygı !

The Cure - Bloodflowers (2000)

1. Out of This World
2. Watching Me Fall
3. Where the Birds Always Sing
4. Maybe Someday
5. The Last Day of Summer
6. There Is No If...
7. The Loudest Sound
8. 39
9. Bloodflowers

Silentmoon uyarısından sonra değiştirilmiş bağlantı :
http://rapidshare.com/files/126162342/2000_-_Bloodflowers.rar

4 yorum:

deserthawk dedi ki...

abi bu albümü dinledim keşke dinlemez olaydım ne kötü müzik :P neyse şaka bir yana feci bunalım abi napıyosun kaç bu müziklerden sonra içip içip zodun tuvaletlerine (pardon tuvaletine)kusuyosun.

Fücur dedi ki...

güzel müzik bunalım veya hareketli diye ayrılmaz arkadaşım birincisi bunu öğren müzik hakkında. İkincisi insanları karalama kifayetsiz iftiralarla. Neyse hadi affettim şimdi seni, bunalımdasın ne de olsa gönül işleri zor işler... ilişkilerden yıpranma doktor :)

Silentmoon dedi ki...

Fücur bey madem link koyuyorsunuz bari kontrol edin :) ayıp bu yaptığınız o kadar övdüğünüz There is no if.. parçası yok verdiğiniz linkdeki albümde, ayıp ama o kadar gaza getirip şarkısız bırakmak yakışıyormu....:D

Fücur dedi ki...

doktor kusura bakma ya ne desen haklısın ... ben tabiki bu linkten indirmedim, yıllardır dinlediğim için albümü hemen değiştiriyorum şimdi fakat ricam bu bağlantıyı kontrol eder misin ? teşekkürler