11 Temmuz 2008 Cuma

Sting - ...Nothing Like The Sun

Uzun zamandır güzel albümlerden bahsetmediğimi farkettim ve British Steel'i görünce ben de ona rakip olacak bir heavy metal albümü tavsiye etmeye karar verdim ! yok değil tabi, bu daha yumuşak bi albüm. Hatta British Steel'a "abi muhteşem yıkılıyo,efsane" diyen birinin belkide hiç dinlemeyeceği bir albüm :) Ama olsun Sting'in Police ten sonra yaptığı bu ikinci albümü kayda değer buluyorum ve gerçekten içindeki bir çok parça ile takdir ediyorum. Jazz ve Rock sentezi yaratmayı amaçlamış bu albüm bas tınılarıyla bir rock albümü hi-hat kullanımıyla bir caz albümü niteliği taşıyor kanımca.

1987 tarihli albümde ilk dikkat çeken şarkılar arasında Sting ile adeta özdeşleşen English Man in New York var şüphesiz. Tabiki Fragile'i de unutmamak gerek. Fakat benim bu albümde en sevdiğim şarkılardan biri Be Still My Beating Heart. Gerçekten çok başarılı bir şarkı bence. Bunlar dışında Straight To My heart akılda kalıcı klavye tonuyla ve Sister Moon ise eski caz şarkılarından esinlenilmiş havasıyla güzel bir etki bırakıyor insanın üzerinde. Fakat bu albümde yeri olmayan ve anlayamadığım bir şarkı var. We'll be together again. Gerçekten albümün havasından çok uzak ve günümüz R&B anlayışına o tarihte yaklaşmış bir şarkı. Özellikle Fragile'in arkasına konularak dinleyiciye eziyet edilmiş resmen. Kötü şarkı kötü şarkı kötü şarkı ! Bu arada albümün sonlarına sıkışmış Jimi Hedrix şarkısı Little Wing yorumuda Gil Evans orkestrasıyla değişik bir hayat buluyor. Dinlemenizi tavsiye edeceğim Sting albümleri arasında Ten Sommoner's Tales ve Mercury Falling ile birlikte anılacak bir eser ... Nothing Like The Sun.


Sting - ...Nothing Like The Sun (1987)

01 The Lazarus Heart
02 Be Still My Beating Heart
03 Englishman In New York
04 History Will Teach Us Nothing
05 They Dance Alone (Cueca Solo)
06 Fragile
07 We'll Be Together
08 Straight To My Heart
09 Rock Steady
10 Sister Moon
11 Little Wing
12 The Secret Marriage

3 yorum:

deserthawk dedi ki...

ohooo çok uzun olmuş bu bi kere :P sonra şu "kanımca" lafını kelime dağarcığından çıkarsan çok mutlu olcaz sonra bide engilish man in new york muş neymiş ne banal bir parçadır judas rocks, stings sucks :D

deserthawk dedi ki...

stings nedir yaw :D

Fücur dedi ki...

Bu ne büyük saygısızlıktır arkadaşım. Sataşmanın dışında direkt saygısızlık kanımca ! Biz burada albüm tanıtıyoruz, senin virgül nokta kullanmadan dümdüz yazılarını eleştiriyor muyuz ? Bundan böyle anilbey.com adresinde yazıyorum isteyen oraya gelsin, yazılarımında telifini istiyorum. Buraya kadarmış, Emrah arkadaşım hukuki süreç başlasın lütfen.