21 Temmuz 2008 Pazartesi

www.gilmourish.com


Yakın bir tarihte bulduğum bu site Pink Floyd, David Gilmour veya gitar çalmakla ilgilenen herkesin bakması gereken bir site. Adından da anlaşılacağı gibi site Gilmour 'ın üzerine kurulmuş çok değerli bir kaynak. Site'de;

- David's Gear başlığı altında, bugüne kadar yayınlanan tüm albümler ve düzenlenen turnelerde kullanılan ekipmanlar yer almakta ve bunlar albüm/turne bazında ve ekimpman çeşitlerine göre ayrılmış olarak sunulmaktadır (Efektler, Gitarlar, Amfiler).
Bu bölümde yer alan Settings kısmını görünce sevinçten ağlıycaktım :D Bütün efektlerin ayarlarına, hatta parçalarda hangi bölümlerin hangi Pickup larla çalındığına kadar gösteren bir bölüm.
Yine bu bölümden kullanılan ekipmanların eğer varsa tabii hikayelerine de ulaşabiliyoruz. Örn. Gilmour'un #0001 Stratocaster'ının ve meşhur siyah Stratocaster'ının hikayeleri.

-Features başlığı altında, ekipman alacaklara tavsiyeler, bazı efektlerin kullanımı gibi faydalı bilgiler var.

-BackingTracks kısmı gercekten faydalı bir bölüm, indirip üzerine çalabileceğiniz Floyd ve Gilmour parçaları var (özellikle pro seviyesindekliler çok kaliteli).

ve bunlar dışında birçok makale ( ki geçenlerde comfortably numb'ın solosunu incelemişlerdi, nasıl yaparız da çalarız gibi), site ziyaretçilerinin gönderdikleri gear albümleri vb bulmak mümkün.

Kalın sağlıcakla..

http://www.gilmourish.com/

2 yorum:

Fücur dedi ki...

Ya bu çılgın siteyi iki ay önce bana yolladığında vay anasını dediydim hala diyorum. Site içeriğinin akıllara zarar olması dışında bir blog gibi gözükse dahi tasarımı çok hoş. Özellikle fotoğraf kolajlarındaki sepia tonlar bir profesyonelin elinin değdiğini gösteriyor.

Aklıma bu psikopat siteyi kim yaptı acaba diye bir soru geldi contact kısmına baktım. Eleman ciddi bir fan gerçekten. Sonra adamın

I get so many e-mails and questions from David Gilmour fans all over the world that I simply don’t have the capacity to answer all of them right away. Please be patient and be assured that I will read and answer your mail.

paragrafını okuyunca olayı fanlıktan çok meslek edindiğini anladım :) var böyle insanlar.. ülkemizde de istanbulumuzda da. Okan arkadaşıma sevgiler buradan okuyorsa hala blogumuzu :) kendisi pinkfloydturk.net sitesinin kurucusu.

Levent arkadaşımıza da saygılar bu siteyi paylaştığından mütevellit, başarılarının devamını diliyoruz coming back to life dalında :) yarışmacı arkadaşlara başarılar, esen kalın.

atil dedi ki...

hayatımda gördüğüm en araştırmacı fanclub :D