26 Ocak 2009 Pazartesi

Siz Olsaydınız Ne Yapardınız? 01

şimdi senaryo şu; işyerinde sıkıntılı bir gün geçirmişsiniz. lan bitsede eve gitsek diye ynıp tutuşuyorsunuz. ve işte mesai bitti otobüs durağındasınız. 1 saat otobüs beklediniz kimler geldi kimler geçti sizin otobüsünüz gelmedi. başka otobüsler en nadir geçenleri bile 3. turlarını yapıyor. ama bir dakika o da ne en sol şeritten dopdolu son sürat sizin otobüsünüz geçiyor. ne yapardınız?
ben beklemeye devam ettim. moralimi bozmadım. bundan sonraki boş geçer dedim. ve 1 saat 30 dakika oldu.
şimdi ikinci soru; tam önünüzde körüklü bir otobüs duruyor. daha önceden tecrübeli olduğunuz için, onun arkasından gelen 3 otobüsün numaralarını da daha o otobüs durmadan kontrol etmişsiniz uzak mesafelerden hiç biri sizin otobüsünüz diil. ancak körüklü otobüs artı 3 otobüs görüşalanınızı kapattığı için göremediğiniz yeni bir otobüs farkediyorsunuz. yavaşlıyor ve tam körüklünün arkasında duruyor. korna çalıyor körüklü otobüse küfrediyor. siz hızla körüklünün önüne geçmeye çalışıyorsunuz. içiniz kıpır kıpır lan yoksa hadi canım o kadar da diil sesleriyle dolu. ve bu kornayla küfreden otobüs öne geçiyor bir an görüyorsunuz ki bu sizin otobüsünüz. hızlanıyorsunuz ancak o esnada körüklü de sizin le hareket ettiği için kaçırıyorsunuz otobüsünüzü bravo siz olsanız ne yapardınız?
ben kendi kendime küfreder . . .
kafayı bir kaldırıyorsunuz ve sizin otobüsünüz geçiyor ne yapardınız?
hakikaten merak ediyorum bu 3 kademede neler yapardınız merak ediyorum şunu hesaba katınız lütfen sizin otobüsünüz 30 dakika bir geçiyor. ve hakikaten sıkıntılı bir gün geçirmişsiniz. cevaplarınızı bekliyorum.

8 yorum:

deserthawk dedi ki...

bence yapıcak bişey yok en azından o sırada ileriye dönük plan yapmak lazım bence bir daha o durakta bekleme gerekiyosa in kızılaya ordan bin daha kısa zamanda ulaşırsın eve o dolu otobüslerin içinden orda bu otobüsü bekleyen arkadaşlara el sallarsın. körüklü otobüsün farkına varmassın.

Farmerfam dedi ki...

O günden beri araba kullanıyorum :D
Ama daha yapıcı bir çözüm bekliyorsan sanırım taksiye binerdim.

Silentmoon dedi ki...

Baktım gelmiyor, akşam başka nerede kalabilirim diye düşünürüm,gidecek bir yer bulursam gider biyerde yemek yer içerim... yoksa aştiye gider, mesa tarafından geçcek bir otobüs bulur ona atlar mesada inerim oradan da başka bir araçla eve gitmeye çalışırdım...araç bulamazsam da yürümeyi denerdim herhalde ama ne kadar süreceğini bilmediğim için yürüme konusunda fikrim değişebilirdi.

Bloodlust dedi ki...

:S

Sıkıntılı bir durum. Ben bu durumlarda hiç kasmayıp gidip içiyorum. Sonra son otobüs olan 12.10 otobüsüne biniyorum.Onun her zaman geleceği ve mutlaka oturacak boş yerin olduğu garanti. Ama malesef o otobüs sizin ordan geçmiyor ironicciğim.Ama o otobüse binip sonrada bi 5-10 kağıt taksi parasını gözden çıkarabilirsin.Bunun dışında kesinlikle şehirde oturmalı.Eski evim (Bahçeliden önceki) Farmerfam bilir orayı ne güzeldi.Her türlü içkili mekana yürüyerek 5 dakikaydı.Ahhh ahh değerini bilemedik:(

happy owl ironic dedi ki...

ben yaptığımı söliim otobüs beklemeyi bıraktım alt geçitten yolun karşısına geçtim hiç beklemeden gelen otobüzle kızılaya indim ordan da zodiac a gittim orda iki bira içtim. oğuz u aradım jazz dinlemeye gidelim dedi ok dedim nada die bir mekana gittik orada baba kız jazz yapan bir grup vardı. süper bir sesi var hatunun jazz dinledim. sonrasında sağolsun oğuz beni eve bıraktı. işte ben bunu yaptım. sevgiler saygılar. . .

Adsız dedi ki...

Ben olsam orda isyan eder, şehre döner, Zodiac'a giderdim. Sonra oralarda olabilme ihtimali olan bir arkadaşımı arardım. O da bana "baba bugün p.tesi, Nada'da caz olayı var. Ben de gidecek adam arıyordum (aslında hatun arıyordum ama yokluk işte :))" derdi ve oraya giderdim. Bir düşünce sadece...

Fücur dedi ki...

Abi Nada'da caz olayı perşembe günleri oluyor diye biliyorum. Yada isimli grup çıkıyor. Vokal, trompet ve gitar. Hala var mı bilmiyorum en son üç dört ay önce gitmiştim. Vokalist kızkardeşimizin sesi feci güzel, billur yapıcı ismi. Yada dışında üç grubu daha var. Neyse konu saptı sanırım ben sana bilgi olsun diye yazdım sadece... bir ara gideriz dinlemeye Oğuzcum

Adsız dedi ki...

Bu perşembe neden olmasın?? sorusu gelmiyor değil akıllara