24 Ocak 2009 Cumartesi

Twilight

Öncelikle filmin türkçe adından bahsedelim. Böyle bir filme türkçe alacakaranlık olmamış(;> genede twilight ın sözlük anlamından alınımş olması ismin ingilizcesinin de olmadığı anlamına geliyor. ancak ingilizce twilight kelimesinin başka anlamları da var. örneğin alacakaranlık, seher, zayıf ışık , çöküş, başarının sönmesi .. gibi anlamları da mevcut.
Şimdi gelelim filme. film bir vampir filmi ama bu vampirler bizim bildiğimiz vampirler diil. sanki çinde yapılmış sevimli vampirler gibi(;>
film de yalnış işlenen vampir özelliklerini sayacak olursak;
- vampirlergüneşte parlamazlar deli gibi acı çekerek buharlaşırlar yanarlar, kalıcı yanık izleri sahibi olurlar.
- Vejeteryan vampir yoktur, sadece hayvan kanıyla beslenen vampirler olabilirler, bu onları güçten düşürür.
evet vampirler hakkında bu kısa hatırlatmayı ve filmde yalnış işlenen kısımları verdikten sonra;
twilight' ta sevdiği kızı sırtına aldığı gibi dağa kaldıran çiçekli çimenliklerde kızla beraber sırt üstü yatan (kamera açıları fonda çalan müzik türk filmlerinde bile bu sahneleri kullanmayı bıraktık dedirtti bana) vampirle kız, ..... gibi uzayıp giden bir liste var, kendinizi bunlara hazırladıysanız artık filmi izlemeye başlaya bilrisiniz.
yukarda saydığım şeyleri göz ardı edebilirseniz filmin konusu iyi, sonsuza kadar yaşayacaksam bir sebebi olmaalı gibi özetleyebileceğimiz bir konusu var. Vampirlere farklı bir bakış açısı getirmeyi başarmış film. oyunculuk olarak çok göze batan duygusuz çekimler yok. genel anlamda oyunculuğu sevdiğimi söyleye bilirim. imdb nin sayfasından daha detaylı bilgi alabilirsiniz;
http://www.imdb.com/title/tt1099212/
Bana sorarsanız bu filme bir hatunla gidin. yalnız giderseniz sıkılırsınız. Sevgiyle kalın . . .

17 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Evet duydumki bir vampir filmi gelmiş hemen ardından, dediler ki haydi gidelim. Dedim tabi ya vampir filmi gelicek 10 üzerinden 8.8 gibi bir rating sahibi bir film hemde bu film kaçmaz :D. Bu film kaçmadı ama ben bir ara kaçacaktım sanki salondan hele ki çimlerde yuvarlanıp güneşte parlama sahneleri yok mu saçımı başımı yolasım geldi. Neden mi beklentilerim farklıydı filmden Vampir denince ne gelir akla ısırılan boyunlar vahşet karanlık şatolar en önemlisi gece yasayan yaratıklar. Buradaki konsept tamamen farklı bu vampirlerde güneşe çıkmıyor neden çünkü parlıyorlar, Karanlık her camı kapalı bir şatoları yok aksine neredeyse her yeri cam olan malikaneleri var. Utanmasalar sarımsaklı yogurt bile yiyecekler de allahtan yemek yemedikleri belirtilmiş filmde. Ama diyosanız ki ben cok romantiğim aha ölümsüz aşk vampirlerde sever hem de sonuna kadar sever o zaman gidin derim çünkü film bu temalar üzerine yapılmış. Ama size bir uyarı sakın benim yaptığım hatayı yapmayın 4 erkekle gitmeyin:D alın kız arkaşınızı onunla gidin.

happy owl ironic dedi ki...

hehe bu arada imdb 6.1 vermiş filme 8.8 konusunda kandırılmışız sanki (;>

Adsız dedi ki...

Şimdi üstat.. filmi dün ben de izledim... bir-iki noktayı iyi anlamamışsın sanırım.

1)bu vampirler (iyi taraftakiler) zaten hayvan kanıyla besleniyorlar. Bunu insanlar arasında bir çeşit vejeteryanlık olarak düşünebilirsin yaklaşımı var. Nasıl sizde vejeteryanlar var, bizde de - zor da olsa nefse hakim olup - insan kanı içmeyip hayvan kanıyla beslenenler var demeye getiriyor film. Yani bunlar vejeteryan değil tabii ki.

2) Bu güneşte parlama olayı da yine farklı bir yaklaşım. Orda anlatılmak istenen: "Siz insanlar hep biz güneşe çıkınca yanarız buharlaşırız zannedersiniz. Ama bunlar efsane, gerçek vampirler öyle olmaz, böyle olur... Güneşte parlarız, kim olduğumuz anlaşılır, o yüzden güneş oldu mu araziyiz" mesajı. Yani bir nevi gerçeklik katmaya çalışmış yönetmen, ya da senarist. Her kimse.

Çok önemli bir film değildi. Olsa da olur, olmasa da olur tarzında. Son yıllarda pek "izledim yamuldum" dedirtecek film çıkmıyor zaten. Fena da değildi. Kısacası izleseniz de olur, izlemeseniz de... Saygılar

Silentmoon dedi ki...

Solaris filminden sonra ilk defa bir filmden çıkmak istedim... :D 15dk sürebilecek bir filmin 2 saat sürmesi için ellerinden geleni yapmışlar ama olmamış.. evde divxten izlenebilir ancak o kadar daha fazlası değil...

deserthawk dedi ki...

ben bir tespitte bulundum bu filme gitmeyin kız arkadaş falan fayda etmiyor. ne romantiği ya vampirden romantikmi olur hele o oğlanla kızın diyologlara bittim
- ben seni koruycam artık,

- edward slm bile vermiyosun.
- slm

bide filmde şu şaşkın bir vampir var yeni vejeteryan olan abi adam bildiğin şaşkın çok komik lan bi adam devamlı dursa öyle gülmekten yıkılırsın.

şu kızı alıp dağa ilk çıkardığı sahenede de koptum hani böyle çocuk bir oraya uçuyo bir buraya benden kaçamazsın vs diyo ya orası çok komikti gora geldi aklıma orda da diyodu ya konsantrasyon, adaptosyon hooop bir ordayım hoooop bir burda.

birde filmde kız herşeyi normal karşılıyor. ben vampirim diyo çocuk olabilir herşey normal, bende insanım mesela :) birde hiç bişeye şaşırmayan bu kız ağaça çıkıyolar orda bir şaşırıyo bunlar efsane olması lazım dediği yerde yuh dedim buna mı şaşırdın. sonuç olarak özaya katılıyorum divxten izlenir bu film hemde öle divx değil 700 mblık da yeter.

Bloodlust dedi ki...

Filmden önce duyduğumuz rating imdb nin değil başka uyduruk bir sitenin ratingi.

Şimdi gelelim bloodlust film hakkında ne diyor?

1.Film teenage vampir filmi.Amerikada çok tuttuğundan veya tutacağından eminim. Hatta fimdeki 4 vampir genç gibi giyinen tipler türeyebilir.

2.Film vampir konseptine farklı bir yorum ve bakış getirmeye çalışsada olmamış.

3.Heyecansız, durağan ve yer yer sıkıcı bir filmdi. "Vejeteryan olmayan" 3 vampir olaya dahil olduğunda aha şimdi olay başlıyo dedim ama karşılıklı hırlaşmayla konu kapanıverdi.Ölen tek vampirde 3 dakikada gitti. Hevesim kursağımda kaldı.

4.Smallville(Yanlış yazmış olabilirim)de Clark Kent'in koşmasına benzeyen dışında özel efekt göremedim.

5.Başroldeki kız kesinlikle yanlış seçilmiş.Olmamış.Becerememiş.Kıvıramamış.

6.Azda olsa Ryan McCarty'i görmek hoş oldu.

7.Vampir filmleriyle ilgili biri olarak "ehh bunuda görmüş oldum" diyerek kendimi avutuyorum.

8.Gitmeyin.Gerek yok.Divx yeterli olur.

9.Bloodlust out...

Farmerfam dedi ki...

Eveeet beklenen an geldi çattı Twilight Serisinin ikinci kitabı olan "New Moon" un beyaz perdeye aktarılıp bize sunulacağı tarih açıklandı. December 2009 da sinemalarımızda gösterime girmesi planlanmakta.Bella Swan ve Edwards Cullen ın maceralarını ve çıktıkları tehlikeli yolculuğu merak edenler varsa işte içinizi rahatlatacak haber size :D

Farmerfam dedi ki...

Bu arada Serinin meraklıları için ekstra bilgi;

Stephanie Meyer tarafından vampir temalı 4 kitap halinde yayınlanmıs bu eser Isabella "Bella" Swan ın Washington daki Forks kasabasına taşınarak Edward Cullen isimli vampire aşık olmasını anlatıyor hepinizin bildiği üzere.

Bu 4 kitabın isimleri sırasıyla;
1 Twilight
2 New Moon
3 Eclipse
4 Breaking Dawn

Serilerin Konularını da açıklamak isterim elimden geldiğince.

Twilight

Bunu hepimiz biliyoruz Isabella Fork a taşınır Edward a aşık olur Super günler geçirirken James isimli vampir Isabellanın peşine düşer Edward ve ailesi James i öldürür ve hep beraber Forks a geri dönerler.

New Moon

Edward ve Ailesi Isabellanın hayatını tehlikeye soktuklarını düşünerek Forks u terkederler. Bella depresyona girer ve Kurtadam Jacobla dostluk kurar. Jacob ve klanı Bella yı peşindeki James in intikamını almaya çalışan Vampirden korumaya çalışırlar. Edward Bellanın öldüğünü düşünür ve intihar edecekken Bella ve Alice tarafından kurtarılır. Vee hep beraber tekrar Forks a dönülür.

Eclipse

Vampir Victoria yeni yetme vampirlerden bir ordu kurarak James in intikamını almak için Cullen ailesi ve Bellayı öldürmeye çalışmaktadır. Bu sırada Bella Edwardla olan ilişkisi ve Jacobla olan arkadaşlığı arasında seçim yapmak zorundadır. Edwards ın Vampir ailesi ve Jacob ın Kurtadamları güçlerini birleştirerek Victoria nın ordusunu yok ederler. Sonunda Bella Edward ı secerek onunla evlenmeyi kabul eder.

Breaking Dawn

Bella ve Edward evlenirler. Balayı süresi kısa sürer çünkü Bella hamile olduğunu farkeder. Bellanın bu sıradışı hamileliği çok hızlı gelişmekte ve onu zayıf düşürmektedir. Yarı Vampir yarı Insan kızları Renesmee dünyaya gelirken Bella neredeyse ölmek üzeredir. Bu sırada onu kurtarabilmek için Edward Bella yı Vampir yapar. Başka bir klandan olan bir vampir Renesmee yi farkeder ve vampir yasalarına aykırı olan bu yaratıgı Voltiri ye bildirir. Cullen ailesi bir sürü tanık ayarlayarak cocugun bir zararı olmadığına dair Voltiri yi ikna ederler. Voltiridekiler de geldikleri gibi geri dönerler.Vee Mutlu son.

Mu acaba diyeceğim çünkü gördüğünüz üzere sonu havada kalıyor bence bu serinin devamı var ama şu anda yayınlanan kısmı bundan ibaret.

Daha geniş bilgi vermek isterdim ama inanın şimdiden çok sıkıldım :D

Hepinize mutlu günler dilerim...

Karamsarr dedi ki...

bu kadar aptal olduğunua inanamıyorum sizin dünyada elde etceğiniz başarılardan 10000 kat daha fazla beğenildi len bufilm sizin hiç duygu anlayışınızın olmadığı belli bu filmi de beğenmiyosanız yuh bee söylicek bişey bulamıyorum

Karamsarr dedi ki...

tabi siz yaşlısınız duygularınızın nasırlaşması normal

deserthawk dedi ki...

yaşlılar bu filmide beğenmedik yuh bize. karamsarr beğenmemekle kalmadık bu filmde aynı zamanda sıkıldık nasıl duygusuz isek artık nerdeyse filmin ortasında çıkıp gidicektik o derece yani. benden daha başarılı bir film kesinlikle beğenmem lazımdı zaten.

happy owl ironic dedi ki...

hehe yok ben filmi yerım bırakıp çıkmaya karşıyım. filmden çıktıktan sonrada sölediğim gibi daha kötü filmlerde izlemiştim. hakkını yemiyeyim filmin. Sevgili karamsar, bağzı beğeniler görecelidir. anladığım kadarıyla sen filmi beğenmişsin. şahsen ben daha iyi çekilebileceğini düşünüyorum. başarı kısmına gelince bence o da görecelidir. Yorumunu bizimle paylaştığın için teşekkürler.

Farmerfam dedi ki...

Sevgili karamsar, biz burada bir eleştiri yapıyoruz film hakkında ama görüyorum ki senin esas derdin bizi eleştirmek. Yaşlılıktan sevemedik haklısın bu yaşlılığım boyunca ne vampir filmleri izledim ki anlıyorum sen o sıralar portakalda vitaminmişsin.ki o kadar eleştirimizi bir yana koyup twilight serisinin bir özetini .bile hazırladım ama sen onu bile okumadan direk yoruma geçmişsin anlaşılan. Bence bu boş işlerini bırakıp vatana millete daha hayırlı bir evlat ol

Bloodlust dedi ki...

Farmerfam az bile demiş.
Bloodlust'ın karamsarr'a cevabı;

1.Aptal lafını kendisine iade ediyorum.Bu filmi beğenmediğim için aptal olmayı kabul etmiyorum. Bunun aksine filmi sevenlerin aptal olduğunu düşünüyorum.

Sebepleri;
Bu film ortalama Amerikalı seyircinin beğenisi için çekilmiştir. Kitapları da zaten Best Seller dediklerimizdendir. Best Seller Kitapların da kimler
için yazıldığı oldukça bellidir.Ortalama (Genelde "aptal" denilen)okuyucu için.Karamsarr sanırım daha komplike yayınları ve filmleri anlayamadığı için bu filmi güzel sanıyor.

2.Karamsarr bu blogda yazılan eleştirilere medeni ve akıllıca cevap veremediği için kendisi bizzat "aptal" dır. Ve bizi yaşlılıkla itham ettiği için "Bebe" dir.

3.IQ değerlendirmesinde "Aptal" 0-49 puan arasına girer. Bu puanlamayı yaparken sanırım karamsarr'ı dikkate almamışlar.

4.Farmerfamin vatana millete hayırlı olma temennisine ben katılamayacağım. Çünkü Karamsarr gibilerin bu vatana pek bir faydası olamaz.Çöpçülük ve lağımcılık dışında.

5.Nickinden de anlaşıldığı gibi kendi de zeka seviyesinin düşüklüğünün farkına varıp karamsarlığa düşmüştür. Kendisine tavsiyem, en kısa zamanda kendini yüksek bir binadan aşağı atması, değerli oksijenimizi tüketmeyi bırakmasıdır..

Adsız dedi ki...

bn belladan çok şikayetçiyim çünkü bella ya taş gbi edward varken gidio jacopla allahım ya ayrıca edwardın güneşe çıktığı sahne çok saçmaydı umduğum gbi deildi. karamsar büyü artık yorumunuda kendine sakla

FeFe dedi ki...

bunca olumsuz görüşe rağmen film rekorlar kırdıı ve çokta gzl tekte gittim sewgilimlede arkadaşlarımlada annemle ayrı babamla ayrı !!!!!!

happy owl ironic dedi ki...

(;>