11 Temmuz 2009 Cumartesi

06/07/09 Santana Konseri



Evet tekrar yine yıllar yıllar beklenen, beklenirken jenarasyonların değiştiği, uzadıkça içimizde "acaba gelmez mi ?" dediğimiz bir konseri daha beyinlerimize kazıdık döndük. Santana yirmi yıl kadar beklettikten sonra 12 bini aşkın türk seyircisini Turkcell Kuruçeşme arena'da memnun etti.

Bu tarz büyük konserlerden önce en çok yaptığım saçma eylem ekşi sözlükten konser hakkında birşeyler okumaktır ve sonunda sinirlenmektir. Evet bilet fiyatları pek uygun değildi ama bu İKSV denen kolpa aristokrat derneğin bize kazığıdır kanımca, Santana ile pek kişisel alakası olduğunu sanmıyorum. Nitekim bu tür sanatçılar yurtdışında daha yüksek fiyatlarda biletlerle stadyum dolduruyorlar, bir de bunu göze almak gerek. Herneyse kişilere kurumlara burada dil uzatıp şimşekleri üzerime çekmeyeyim de konserin güzel yönlerine geçeyim bir an önce :)

"I am a hippie and hippies believe in peace and love. hippies believe in miracles. the miracle is to be happy. be happy!" evet usta ne aldıysa bünyeye bu cümleleri savurdu bi ara :) Ardından da dediki " John Lennon Imagine, Bob Marley One Love, John Coltrane Love Supreme... we all believe in love" Ağırlıklı olarak bu havada devam etti latin ezgilerinin progresif rock havasına eşlik etmesi. Önemli hitlerinin yanın çok çok eski şarkılarına da yer veren Carlos Santana sayabildiğim kadarıyla 13 kişilik kadrosuyla coşturdu. Velhasıl kelam akabinde ve detayında iyiydi güzeldi ve değdi. Üç gün iki gecelik istanbul seyahatimize sponsor olup bize evini açan sevgili Tekindal'a teşşekkürü bir borç bilir, konserde bana eşlik eden yapımda ve katılımda emeği geçen herkese teşekkürler. (En net çıkan iki fotoğrafımı da paylaşırım... gerisi feysbukta)
Kendi web sitesinde açıklanan şarkı listesi aşağıdaki gibidir :

SET LIST:
TURKCELL KURUCESME ARENA
ISTANBUL, TURKEY 7/06/09

WOODSTOCK CHANT
1. SOUL SACRIFICE
2. INTO THE NIGHT
3 .LIFE IS FOR LIVING
4. INCIDENT AT NESHABUR
5. MARIA MARIA
6. FOO FOO
7. EUROPA
8. BATUKA/ NO ONE TO DEPEND ON
9. SHE’S NOT THERE
10. EVIL WAYS/ A LOVE SUPREME
11. HOT PANTS POWER
12. *SHE’S OUT OF MY LIFE
13. BMW/ GYPSY QUEEN
14. OYE COMO VA
15. SMOOTH/ DAME
-ENCORES-
16. CORAZON ESPINADO
17. JINGO
*1ST TIME PLAYED

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

gidemediğimiz konserlere bir yenisi daha eklendi. bu adam da yaşlanmıyor kanımca, yıllardır kendimi bildim bileli ortalarda, değişmiyor bu adam gibi geliyor bana.