11 Temmuz 2009 Cumartesi

Michael Joseph Jackson (1958-2009)


Yaşamı boyunca yanlış anlaşılan, uğraşılan ve dünya medyasının günah keçisi olan, hakkında hiçbirşeyi doğru bilmediğimiz insan Michael Jackson.
Quincy Jones'un büyük şöhrete ulaştırdığı tüm zamanların en çok satan albümü Thriller (1983) ile büyük başarı yakalayıp Bad ve Dangerous albümleri ile bunun tesadüf olmadığını gösteren, sahne şovlarının bile telifini alan bir sanatçı Michael Jackson.
Dört yaşından bu yana yapabildiği tek iyi şeyi yapmayı ve sadece bu işi çok sevmeyi başaran insan. Çocukluğunu yaşayamamış dünya çocukların dostu, büyüklüğüne alışamamış yetişkinlerin çocuk ruhunun simgesi Michael Jackson. Ve hayatımda ilk izlediğimi hatırladığım klip olan Black or White'ı beynime kazıyarak tüm yaşamımı etkileyen sanatçı o. Türkiyede stadyum dolduran nadir isimlerden biri o (Rolling Stones, Madonna, Metallica, Guns N Roses...) Yaptığı her hareket ile olay yaratan dünyanın magazin ikonu Michael Jackson 25 haziran 2009 günü yeryüzünden ayrılmış olup tüm müzik dünyasını belki de tekrarı olmayacak kadar yasa boğmuştur. DERLEME olarak kendisine allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz.

4 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

zamanında türkiyeye pepsi sponsorluğunda konsere gelecek olan biletini aldığım istanbula gittiğim fakat son gün itibari ile konserin iptal edildiği, bu sebepten dolayı pep si içmeyi bana bıraktıran şahsiyettir. ayrıca ilk aldığım kaset kendisine aitti

Fücur dedi ki...

Ahmet San getirdi diye hatırlıyorum 94-95 gibi bir yılda... ama senin için üzücü olmuş. Aynen Chuck Berry konserinin iptal edilmesi gibi birşey.

deserthawk dedi ki...

geçen gün ahmet san o konserden bahsediyordu. O sene konsere çıkamama sebebi adamın hastalanmasından kaynaklanıyormuş aynı bu seneki depeche mode konserinin olmayış sebebi gibi. bu olaydan sonraki sene konser vermiş adam istanbulda hatta adamın konser tur planında olmamasına rağmen yani bir sırayla giderler ya o sıranın tamamen dışındaymış istanbul ama adam gelip konserini vermiş istanbulda Ahmet San bayaa bi övdü adamı bu harketinden dolayı.

happy owl ironic dedi ki...

abi tamam süper benim adama lafım yok ama ilk seferinde verseydi konseri elimde biletim istanbulda hazır vede nazır bekliyordum. ertesi sene gidemedim istanbula o zamanların bacak kadar çocuğu olarak (;> ben bütün suçu pepsiye yüklemiştim hehe.