23 Kasım 2009 Pazartesi

Korg Wavedrum WD-X

Yani artık mikroelektronik sensör teknolojisinin ne hale geldiğini ve bu japonların sürekli merdiven çıkan robot yapmalarının nedenini daha iyi anlayabiliyorum. Yani biz daha gitarı bilgisayar hoparlöründen senkron duyduk diye sevineduralım, çok sevgili Korg firması böyle çılgın bir alet piyasaya sürmüş. Açıkçası çok fazla detaylı açıklamaya gerek yok ürün ile ilgili fakat kendileri bu müzik aletinin adına "2nd Generation dynamic percussion synthesizer" diyorlar. Bu tanımdan zaten yeterince açıklama yapılmış olur diye düşünüyorum.

Wavedrum, Nanoteknoloji ve mikroelektronik geliştikçe müzik aletleri de elektriği en verimli şekilde işler hale geleceğinin önemli kanıtı diye düşünüyorm. Açıkçası akustik müzik konusunda ileri teknolojinin gidebileceği bir tek nokta kalmıştır o da organik kulak üretimi. Bunun dışında artık müzik giderek elektronikleşip, insana daha çok hizmet eder hale gelmektedir. Sonuç ve yaratım ne olursa olsun insanın sanat anlayışı değişmez bir psikolojik ve duygusal temel oluşumdur. Bu yüzden bu tür enstrümanların türemesi günümüze çok yetenekli kişileri armağan edecektir.

Aletin özelliğini Korg bile kendi sayfasında tam açıklayamamıştır. Yani kelimeler kifayetsiz kalmıştır da diyebiliriz. Bu yüzden aşağıdaki videoda Gavin Harrison (King Crimson ve Porcupine Tree davulcusu) bizlere Wavedrum'u kendi yeteneği doğrultusunda aktarmaya çalışıyor. izleyin tıkanın :)

Korg Wavedrum ürün tanıtım sayfası


Hiç yorum yok: