6 Temmuz 2010 Salı

2010 Türkiye Konser Çılgınlığı


Bir gün ekşi sözlükteki gibi bir başlık açacağımı biliyordum konserler adına. Ve işte oldu. Gerçekten çılgınlık düzeyine ulaştı. Siz meraklı (!) DERLEME okurları için tümünü takip ediyorum. Geçmiş ve gelecek olan tarihlere ve kısa detaylara bir göz atalım, daha sonra da konser konser fotoğraflar ve yorumlar ile donatalım. hayde...

Yazın gelişiyle 13 Haziran günü Eric Clapton ve Steve Winwood Kuruçeşme arenaya teşrif ettiler, biletler 100 lira idi ve konser tam anlamıyla bir izdihamdı. 16,000 bilet satıldığı yönünde resmi olmayan bir bilgi var.

Tam iki gün sonra 15 Haziran salı günü dünyaca ünlü elektronik müzik virtüözü Jean Michel Jarre tarihte ilk defa İstanbuldaydı. Kuruçeşme arenada gerçekleşen muazzam görsel ve işitsel şova ilgi büyüktü diyemeyeceğim. Fakat JMJ kendi ile bizi de eğlendirmeyi başardı.

İki hafta sonra yerler ayarlandı, biletler hazırlandı ve Türkiyede tüm yıl boyunca konuşulmuş olan Sonisphere için yola çıktık. Üç gün süren festivalde dev isimler sahne aldı. Bunlar sırasıyla Alice In Chains, Rammstein, Manowar, Accept, Anthrax, Megadeth, Slayer ve Metallica idi.

Yarın yani 6 Temmuz salı günü Ankara ODTÜ Vişnelikte Pink Martini konseri gerçekleşecek. Son albümleri Splendor In The Grass turnesi kapsamında bizlere Contemporary Rock ve R&B türünü icra edecekler.

6 ve 7 temmuzda İstanbul Jaz Center diye bir mekanda jazz'ın garip gitaristi Mike Stern grubu ile birlikte olacak. Bilet fiyatları bi garip. Biletix sapıtmış kategorisiz enteresan cümleler yazmışlar. Stern beraberinde Dave Weckl'ı ise davulcu olarak getirecektir, meraklılara duyurulur.

Yine 7 Temmuzda pek te sevmediğim Eros Ramazotti (babamın değimiyle Aşık Ramazan) Kuruçeşmede sahne alacak.

Bizleri film müzikleriyle etkileyip bunalıma ve iç dünyamıza sürükleyen Yann Tiersen 11 Temmuz günü İstanbulda olacak. Ha hangileri derseniz filmler için : Amelie ve Goodbye Lenin. tabiki fazlası adamın çok sayıdaki albümlerinde mevcut.

13 Temmuz günü ise Trip hop denilen türü yarattıkları iddia edilen ünlü Teardrop parçası beynimize kazınan Massive Attack Kuruçeşme arenada olacak.

15 Temmuz Perşembe günü efsane isim Tonny Bennett (evet hala hayatta) Kerem Görsev Trio ile Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda bir konser verecek. İzleyecek olan olursa kesinlikle anılarını dinlemek isterim.

17 Temmuz günü dans ve elektronik müziğin meşhur ikilisi Faithless, Maçka küçükçiftlik parkta sahne alacak. Ön grup olarak gayet isabetli olarak Bedük seçilmiş. Biletler 80 ve 180 lira.

19 Temmuzda Cemil Topuzlu'da Seal sahne alacak. Bu adamı da kim dinliyor hala bilmiyorum. Vardır seveni elbet.

23 Temmüz Cuma günü Çeşmede ve ondan bir gün önce İstanbulda 7 yıl aradan sonra Cranberries izleme şansımız olacak. Çeşmedeki konser için normal kategoriden bilet almış bulunmaktayım. Beklerim efendim.

Şimdi burda yerli grup ve müzisyenleri de eklersek listeye sonu gelmez. Fakat dikkatimi çeken ve kaçırılmaması gerek bir tanesi var ki o da .... sıkı durun... İlhan İrem. Evet sanatçı yine uzun bir aradan sonra 1 Ağustos günü Kuruçeşmede biz sevenleri ile buluşacak. ben giderim arkadaş ! 2006dan beri bekliyorum anasını satayım.

Daha sonra 14 Ağustosta yine İstanbulda Oi Va Voi konseri olacak. Kışın Ankarada izlediğimden dolayı gitmeyi düşünmemekteyim.

U2 izleyeceğiz ! detaya gerek yok.

Ozzy Osbourne son çıkardığı Scream isimli güzel albüm ile 30 Eylül günü bizlerle olacak. Daha öncede dediğim gibi, Ozzy yarasa cennetini boylamadan onu kaçırmamak gerek !

Aslında çok kısa süre sonra 2 Ekimde Scorpions sahne alacak yine İstanbulda. Grup bu yılın şubat ayında turneleri bitince dağılacaklarını açıkladığından son bir kez görmek gerekir kanımca.


Yani bildiğim kadarıyla hani bu kadar ama illaki gözümden kaçmış vardır bir iki tane daha. Onları da duyanlar not ediversin altına yazımızın. Sevgiler.

2 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

tamda bu blog a yazı atan kalmadı yorum atan kalmadı hatta okuyan bile kalmadı herhalde dediğim sıralarda süper bir atakla " o değilde; bir ilhan irem vardı nooldu?" sorusuna bile cevap veren postuyla fücur arkadaşım imdadıma yetişti. çok güzel sıralamışsın üstad konserleri sanırım gidemeyeceğim önümüzdeki konserlere de ancak giden arkadaşların da gerektiği kadar nispetini yapmadıkları kanısındayım.

Fücur dedi ki...

rica ederim dostum. bilgimiz olsun hani denk gelir de istanbulda oluruz bi şans :) Ama ilhan irem konusunda yeterince açıklık getirmiş sayılmam. İleride kapsamlı bir ilhan irem külliyatı yazısı atarım meraklılarına :)