24 Ocak 2007 Çarşamba

Tommy Emmanuel - The Mystery

Sevgili gençler ve ruhunu müzikle genç tutanlar. Bugün hemen hemen yeni keşfettiğim Avustralyalı Tommy Emmanuel'in son albümünü tanıtmaya çalışacağım. Bu Tommy ülkesinde 4 kez en iyi gitarist ödülünü almış Art-Rock tarzını başarıyla icra ettiği söylenilen bir herif arkadaşlar. Özellikle eleştirmenler adamın dünyada sayılı akustik gitaristlerden olduğunu belirtiyor. Tommy birbuçuk yaşında paket lastiklerini tencereye gererek başladığı müzik yaşamına iki yaşında mandolinle devam etmiş dersem abidik olacak fakat bu albümü dinleyin geyiğime bile hak vereceksiniz gençler.

Herneyse gelelim albüme. Tommy Emmanuel'in 2006 tarihli The Mystery albümü arkadaşlarınızla beraber dinlediğinizde "Abi burda iki gitar var" polemiklerine neden olacak iki güzel parçayla başlıyor. Daha sonraki parçalar daha düşük ritmli olsada dallama hakkaten yeteneğini konuşturuyor. Ayrıca albümün sonlarına doğru daha çok Al Di Meola'nın Winter Nights'ını hatırlatır melodiler kulaklarımızı renklendiriyor.

Albümün tartışmasız en beğendiğim parçası Lewis and Clark. Bunun yanında The Mystery, Footprints ve tek vokalli şarkı olan Walls güzel sayılabilecek şarkılar. Adamımız daha önceleri sert müzik yapsada bu albüm yaşına hitaben anlamlı ve başarılı olmuş. Chet Atkins gibi bi üstadın albümünde çalma mertebesine ulaşan bu mahlukatı dinlemenizi tavsiye ederim. Notalı günler diler kulaklarınızdan öperim.

Albümü indirebileceğiniz bir bağlantı :
http://rapidshare.com/files/355044/TE_TM.rar
Keyifli dinlemeler

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

Paco de Lucia,John McLaughlin,Al Di Meola amcaların "Guitar Trio" adında bir albümünleri vardı.Şayet onu dinleyip sevdiyseniz bu albümü de seveceksiniz. ayrıca bu albümden haras listemize giren "Lewis & clark" şarkısı kesinlikle Haraslisteyi hakediyor. Şarkı hüzün kokuyor. Birde Anti haras listeye girmeyi hakeden şarkı var "Gameshow rag/cannonball rag" şarkısı tam anti haras listelik. Yani dengeli bir albüm.Bence seviceksiniz.