14 Kasım 2009 Cumartesi

Bejeweled İlleti


Birşeylerden şikayet etmeye başlamışken ben de face' te bir oyun olan bejeweled adlı oyuna değinmek istiyorum. İlk duyduğumda hiç ilgimi çekmeyen bu oyunu birkaç gün sonra yükleyip oynamaya karar verdim çünkü merak ettim.

Başlarda gayet normal bir şekilde oyuna yaklaşırken -1-2 kez oynayıp kapatarak- zamanla bir oturuşta 20 kez ve sonrasında da peşpeşe 40 - 60 kez oynamakta olduğumu farkettim. Kesinlikle bağımlılık yaptığını düşünmeye ve bir türlü bırakamamaya başladım. Eve gelir gelmez bir merhaba deyip sonra yemek ve hemen bejeweled oynar oldum. Sonra tabi oyun sırasında max. konsantre ile evdekilerin varlığını unutup en ufak bir seste "sessiz olun, dikkatim dağılıyor" diyerek bizimkileri de rahatsız etmeye başladım. E tabi evdekiler de huzursuz olmaya başladı bu yeni halimden. Dün akşam da bir rekor kırarak 4.50 saat oynayıp öyle yattım.

Artık gerçekten rahatsız olmaya başladım bu durumdan çünkü artık nereye baksam sapık gibi aklıma o şekilleri getirip birleştirerek yok etmeye çalışıyorum. Tek isteğim bu oyunun bir an önce yasaklanması ve normal bir insana dönmem...


3 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Bence en iyi çözüm oyunun suyunun çıktığını anlayıp kendi kendine oyunu bırakman. Bunun da en kolay yolu serkanda mevcut çünkü adam oyunun hilesini bulduğu için on milyon puan yapmış sana hilesini göstersin nasılsa ondan sonra oynama şevkin kırılır... :)

Bloodlust dedi ki...

Hahahha aklıma bütün gençlerin deli gibi puzzle quest oynaması geldi. Sanırım bu iki oyunun da mantığı aynı.Yani 3 veya daha fazla aynı şekli yanyana getirip yok etmek.Desertroseu anlıyoruz. Şimdiden geçmiş olsun diyoruz:)

deserthawk dedi ki...

bejeweleddan kurtulmanın en etkili yollarından biri bu oyunu başka birinin yada birilerinin üstüne yıkmak bu da şu şekilde oluyor sen oynarken yakınındaki birine diyosunki bak burda değişik bir oyun var feci güzel sarıyoda ama feci haberin olsun diyip aradan çekilmen gerekiyor sonra olaylar kendiliğinden gelişiyor zaten.