9 Kasım 2009 Pazartesi

Elveda Roll


Arkadaşlar az önce NTVMSNBC sitesinden öğrendiğim kadarıyla, yerli müzik ve sanat dergisi Roll 144. sayısı ile okurlarına veda ediyormuş. Maddi sıkıntılar sonucu yayın hayatına son veren 13 yıllık Roll dergisi, kendine has mizanpajı, üslubu ve hatta hatta kağıdıyla bile gençliğimizde hepimizin beğenisini kazanmıştı.

Bundan 10 yıl öncesine dayanır Roll ile tanışmam, lise yıllarımda ismi lazım değil bir kızcağız alır okurdu düzenli. Zamane gençleri nasıl Lombak, Leman falan okurlarsa bizde Roll okurduk. Daha sonraları soğudum dergiden. Sebebi geçerliydi benim için ama peşin yargı vermiştim yine de. Sanırım o ara yazar tayfasında bazı değişiklikler olmuştu. Birkaç sene sonra Rolling Stone çıktı hemen ardından Billboard çıktı fakat Roll'a yetişemediler. Basatap, Sound, NR1 falan hiçbiri Roll'un başarısını yakalayamadı... Nedeni ise çok basitti. Çünkü Ankarada ergen iseniz, okul sonrası Kızılaya iner Dosttan Roll alır ve Konurda ya OnaOnda ya da sessiz bir kafede arkadaşlarınız ile birlikte okurdunuz. Dergide görülen favori gruplara özenerek bakılır, yazarların yazıları ince ince satır aralarıyla birlikte okunur, keyiflenilirdi.

Derleme ekibi olarak ,inişleri ve çıkışları ile Türkiyede adından söz ettirmiş ve özgür kalmayı başarmış tek rock'n roll dergisi olan Roll'un aramızdan ayrılmasından duyduğumuz üzüntüyü okuyucularımız ile paylaşırız. Kim bilir belki günün birinde biz onun yerini doldurmasa da onu anımsatacak bir dergi çıkarırız ne dersiniz ?

Roll'un kapanışı ile ilgili NTVMSNBC haberi

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

haberi bende aynı kaynaktan öğrendim. ne yalan söyliyeyim içim bir buruldu öğrenince bir garip hissettim. bir dönem bende taki etmiştim ancak öyle uzun vadeli aralıksız bir takip değildi benim kisi 2 , 3 sayı asrka arkaya sonra sevdiğim bir grubun adını kapakta gördükçe şeklinde olmuştu. genede üzüldüm hüzünlendim. ilklerden biri daha uçup gitti elimden. hayat o kadar hızlı akıyorki, ister istemez insan bir yerden sonra kafasını geriye çevirip vayyy be dior neler geçti önümden, kimler geçti. Tüm gelip geçenleri saygıyla anıyorum. umarım daha iyileri ilerki günlerde bizlerii bekliyordur.