18 Nisan 2007 Çarşamba

Buono, il brutto, il cattivo, Il veya The Good The Bad And The Ugly


Bu en son izlediğim film arkadaşlar. Uzunca bir süre bu filmi izlemek istemedim. Sıkıcıdır, işte western falan diye, ama geçen gün dayanamadım ve izlemeye karar verdim, velhasıl sadede gelirsek eğer, film tam bir(bence) Quantin Tarantino filmi diyebilirim. Müzikler falanda dahil olmak üzere, ama film yapıldığında muhtemelen Tarantino daha kundaktaydı(doğmuştu ama).
Filmde ki karakterler sanki farklı bir çağda yaşıyorlarmış imajı veriyolar. Zamanın savaşları içerisine girmiyorlar üstüne sanki günümüz hayatı yaşıyorlar. Belkide bu yüzden güzel bir film zamanının ilerisi bir film diyebilirim. Bu yüzden de klasikler içinde bir klasik diyebiliriz. Tabi Clint Eastwood da filme ayrı bir hava katmış.

İyi seyirler....

2 yorum:

Fücur dedi ki...

Filmin kendisi kült olduğu gibi müzikleride klasiktir. Efsanevi film müziği adamı Ennio Morricone tarafından yapılmıştır ve dünyada en çok akılda kalıcı melodilerden biri olmuştur.

Bide general zapata vardı çok sevdiğim bi karakter. beyaz gömlek siyah yelek ince siyah kravat, siyah yakalı pardesü ince boyalı bıyık ve böyle tüfekimsi bi silahla on km'den bozuk parayı vurur, bissürü toz duman olur ama üstü tertemiz.

Bloodlust dedi ki...

Türünün en iyi örneklerinden. Tür Hangi tür derseniz sanirim buna "Spagetti Western" deniyor. Normal western filmlerinden farkı nerde bilmiyorum ama kesinlikle gerizekalı John Wayne filmlerinden çok daha iyi. Süvarilerin kızılderililerle savaştığı bir film değil.Kahramanlarimizin hepsi aslinda birer anti-kahraman. Kendi çıkarlarindan başka birşey düşünmüyorlar. Sonlara doğru olan 3 ünün düello sahnesi tarihe geçmiştir. Kullanılan kamera açıları bu filmden sonraki birçok filmde aynen taklit edilmiştir. Bir başyapıt. Ayrıca bu filmi sevenlere iki adet daha film tavsiye ederim."For Few Dollars" ve "Fistfull of Dollars"