2 Nisan 2007 Pazartesi

İçmek

içmek hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. burda içmekten kastım tabiki alkol içmek (;> insan oğlu neden içer. neden bazıları sürekli içer bazılar kırkyılda bir içer yada hiç içmez. yada yalnız içmenin faydaları nelerdir, toplu içmenin zararları nelerdir. İçmeden önce yapılması gerekenler varmıdır. işter tüm bu sorulara bu post aracılığı ile cevap arıyoruz. vede yorumlarınızı bekliyoruz.
içmeden önce yapılması gerekenler ;
***şayet fazlaca içmeyi planlıyorsanız içmeye başlamadan önce sıkı bir yemek yemelisiniz. mümkünse bol yağlı yemekler tercih edilmelidir. Böylelikle alkolün etkisi azalmasada midenin dayanıklılığı arttırılmış olucaktır.
***cep telefonu itinayla beraber içilecek arkadaşlardan birine verilmelidir. telefon verilemiyorsa bile sim kard çıkarılıp sim kard verilmelidir. ve ertesi günün sabahına kadar geriye alınmamalıdır. sabaha kadar içmeye devam eden arkadaşlar için bu süre ayılana kadar die değiştirilmelidir.(;>
***eğer karmaşık duygular beslediğiniz karşı cinsten birileriyle içiliyorsa başlamadan önce çok içmeyi planladığınızı ve belli bir limitten sonra ağzınızdan çıkıcak sözlerden sorumlu olmayacağınızı karşı cinse anlatmak ayıldıktan sonra çekeceğiniz baş ağrısını ve takip eden günlerde içine düşeceğiniz sorunları bir nebze azaltıcaktır.
***ne içileceği iyi planlanmalıdır. bira içilerek başlanıcaksa aralara tequila yada vodka shot karıştırıla bilir.ancak rakı içilme ihtimali varsa 1 bira içildikten sonra rakıya başlanmalıdır. zira 2 bira içtikten sonra rakı içmeye başlayan arkadaşların halleri hiçte hoş olmamıştır. rakı içilecekse rakı faslı bittikten sonra sadece 1 bira içilmelidir ki cila tabir edilsin. ne içeceğinizi hangi sırayla içeceğinizi planlarsanız. içerken kontrolü kaybetme ihtimaliniz azalır.rakı içmeyi planlayanlar için mezeler özenle seçilmeli beraber içecek arkadaşların da damak zevki düşünülerek seçilmelidir mezeler.wisky içmeyi planlıyorsanız aklınızdan çıkarmamanız gereken şey wisky nin shot yapılan bir içki olmadığıdır. yani bunu yapan insanlar tanıyorum (;> pek hoş olmuyo. wisky yavaş içileceği için yanına çerez ayarlanmalıdır. çikolata yada çamfıstığı güzel mezelerdendir.
***şayet içilecek yere arabayla gidiliyorsa arabayı güvenilir bi yere park etmek gerekir ki ertesi gün akşam üstü gidilip araba bulunduğu yerden alına bilsin. şayet arabayı bırakmak gibi bi ihtimal yoksa arabayı hiç almamak en iyi yoldur.

5 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Eğer arabada içilecekse, ya radyoodtunun iyi çektiği bir tepe seçilmelidir veya yanınıza haras cdleri alınmalıdır. Seçilen tepenin konumuda tabi ki önemlidir ancak FC49 bölgesinde seçilmişse tepe çok sorun değildir en kötü ihtimalle polis gelir ve düzügn bir tepe sizin için tarif eder... :D Tabii taş ocağı civarına gidelecekse yanınıza alıcağınız alkolu adam başına değil potansiyel başına almak gerekir. Çünkü 4 kişiyi 2 şişe şarabın keseceğini inanan birisi varsa bizle içmemiş demektir :D...

Silentmoon dedi ki...

Viski konusunda da, viski içmeden önce tekila shot yapmamak lazım yapılcaksada çilek ve pudra şekeri ile yapmamak daha mantıklı tabii en mantıklı olanı pudra şekerini çileğin üstüne koyan arkadaşın Emrah olmaması...olunca ne mi oluyor? şöyle 3er shot tekila + pudralı çilek üstüne 1 şişe bourbon viski = sabah kalkınca hissedilen baş ağrısı ve cep telefona gelen mesaj :D

Fücur dedi ki...

Evet bu bölüm anılar ve fikirlerle dolacak gibi gözüküyor :) Ama önceki yazıya attığım yorumdada olduğu gibi bu konuda çok çeşitli ve ayrıntılı incelenmesi gereken hususlar görüyorum ve bu konuda Fitneden yardım bekliyorum. Örnek olarak "Yalnız İçmek", "Bunalım içmek" "Aşık olduğun kızla içmek" , "Lan dün bi büyüğü bitirdim demiş olmak için içmek" gibi konularda biz kartlaşmış gençlerin dikkat etmesi gereken durumlar var. Desteklerinizi bekliyorum ve bu konuya "Bunalım İçmek" konusu ile başlıyorum

Fücur dedi ki...

- BUNALIM İÇMEK -

Dörde ayrılır.
1) Ailevi problemler yüzünden bunalarak içmek.
2) Sevdiğin kız veya sevgilin yüzünden bunalarak içmek
3) İşi yetiştirememe, parayı alamama veya işin olmaması veya azlığı kısacası iş konusunda bunalarak içmek.
4) ve en önemlisi " Buda hayat mı lan" diyerek içmek.

Birinci ve Üçüncü durumda bünyede sinir ve stres hakimdir hakimdir. İkinci ve dördüncü durumda ise gözyaşı ve adrenalin bünyeye hakimdir. Bu yüzden bunalarak içeceksek içeceğimiz materyalden çok hissedeceğimiz duygular göz önüne alınarak yanımızdaki insanları veya oda yoksa dinleyeceğimiz müziği iyi seçmeliyiz. Örnek olarak İPod'unuzu shuffle durumuna bırakırsanız bunalarak içerken, gerçekten çok öldürücü şeylerle karşılaşılabilirsiniz.

Örneğin Dire Straits - Romeo And Juliet şarkısından sonra kazara Judas Priest - Angel çıkarsa çoğu insan için kötü olabilir. Özellikle durum 2de iseniz. Bir diğer kötü örneğimiz ise herhangi bir ZZ Top şarkısı ardından Müzeyyen Senar çalarsa buda bunalarak içmek konusunda sizi hüsrana uğratabilir.

Bu yüzden düzgün bir şarkı listesi ile sizi teselli edecek adamların olduğu bir yerde içilmesi önerilir. Dolayısıyla bir bara gitmek veya arkadaşların evine gitmek uygun olabilir. Bunalarak içmek konusunda alkolün önemi olduğunu düşünmüyorum. Hayati meseleler haricinde (araba kullanmak, kavga çıkarmak, vb.) yeteri kadar içilir bunalınabilinir.

Velhasıl kelam kıssadan hisse; bunalmak, depresif hissetmek biz büyükşehir insanının kozmopolit bir ruh hali gerçeği olup alkol ile durdurulmaya çalışılan bir sıkıntısıdır. Bunalırken dikkatli olalım güzide türk kızlarının ve annemizin, babamızın kalplerini kırmayalım dikkatli içelim.

- Please Drink Responsibly -

figment dedi ki...

lone star'da yazan özlü bi söz
Eğer unutmak için içecekseniz, lütfen hesabı peşin ödeyiniz :D
Gayet açıklayıcı ve yeterli sanırım eheh