9 Şubat 2010 Salı

Fantastik Bir Grup Olsun


Uzun süredir keyifli bir yazı atmadığımı fark ettim. Bu yüzden kendi açımdan çok keyif alacağım bir beyin fırtınası yapmaya başlıyorum hazırlıklı olun.
Şimdi Fantastik bir grup düşlüyorum kendi kafamda böyle süper muhabbeti olan eğlenceli, felsefik, yanlarında kolay kolay sıkılmayacağın tipler bulunan. ve okuduğum duyduğum bildiğim gerek gerçek gerekse hayali kahramanlar katıyorum gruba, muhtemelen kim olduğunu bilmedikleriniz de çıkacaktır aralarından ama derlemede sizlere tavsiye ettiğim kitap yada filmlerden alınan karakterlerdir kendileri.

Şimdi ilk olarak hayyamı koyuyorum gruba elinde şarabı gece sahilde gökyüzüne bakıyor. yıldızların hareketlerini izliyor. yorumlar yapıyor sevgiliye dörtlükler yazıyor tabi haliyle o kadar çok gökyüzünü izleyince aşka geliyor. sevgiliyi anlatıyor, şarabı anlatıyor. hemen yanına Danny i koyuyorum John Steinbeck 'in yukarı mahalle kitabından baş kahraman Danny o da aşık şaraba, sevgi nedir biliyor dostluk nedir biliyor bu yüzden çok iyi anlıyor hayyamı, parası bitiyor bir ara hayyamın teleskobunu satıyor köşedeki büfeye şarap alıyor karşılığında, Hayyam tam kızacak durumu farkedince, şarabı görüp duruluyor. anlıyor Danny deki şarap aşkını, ve taktir ediyor kendine saklamayıp şarabı getirip paylaştığı için Danny' i.

ve işte "A Love Song for Bobby Long" filminden çıkan iki kişi geliyor yanlarına. Aksayan adımlarla Bobby Long elinde gitarı ve yanında Lawson Pines yeni yeni yanmakta olan ateşin başına geliyorlar. alkolün kokusunu almışlardır belkide kim bilir. Bir iki şarkı çalıyor Bobby, pek çok kitaptan alıntılar veriyor. bunlar üstüne tartışıyorlar ama hiçbiri sinirli değil zevk alıyorlar tartışmadan yada sinirlenemeyecek kadar sarhoşlar kim bilir.

Ve sabaha karşı sahil iyice ayaza çekmeye başladığında Yakınlardaki Mevlana nın dergahına gidiyorlar hep beraber. Biliyorlar ki Mevlana onları anlar, onların içindeki aşkı görür, ne kadar sarhoş olsalarda onları dergahına kabul eder muhabbetini onlardan esirgemez. Ve işte Size benim beyin fırtınamdaki fantastik grup, ve Zamandan ve maddeden bağımsız bir alkol buluşması . . .

Kaynaklar;
http://fitnefucur.blogspot.com/search?q=yukar%C4%B1+mahalle
http://fitnefucur.blogspot.com/2007/02/love-song-for-boby-long-boby-longun.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96mer_Hayyam
http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed_Celaleddin-i_Rumi

1 yorum:

Fücur dedi ki...

Grup şahane ama daha şahane olan testi fotoğrafı bence :)