15 Şubat 2010 Pazartesi

Vinnie Moore Ankara Konseri


Şubat ayı konserler ile geçecek dedik, öyle olmaya da devam ediyor. Cuma günü Dib sahnede performansını izlediğimiz ünlü gitar virtüözü Vinnie Moore idi. Ön grubun çıkmaması ile biraz erken başlayan abimiz başarılı gitar tekniği ve ekipmanı ile birlikte bizlere güzel bir gece yaşattı.

Ortalama 50-60 kişinin olduğu gecede Mike DiMaio'da vokal ve klavyeli çalgılar ile seyircileri coşturmaya çalıştı. Özellikle kendisinin parça aralarında seyircilere asi gözükmeye çalışan yaşlı hareketleri hepimizi bir stadyum konserindeymişiz gibi hissettirdi :) Ayrıca basçı abimizin Atilla Atasoy'un kötü taklidi gibi sahnede yer almasıda yer yer bir tebessüm etmemi sağladı. Bunun dışında davulcu abimiz gayet güzel tekniği ve soloları ile göz doldurdu. Her nedense tüm ekipmanı şahane ses verirken snare davulu biraz onlardan bağımsız bir bandoda çalışıyor gibiydi.

Herneyse, eleştiriler bitmez tabiki olumlu olumsuz. Çalınan parçalar arasında Meltdown, Time Traveler, Over My Head gibilerin yanısıra kendisinin bahsettiği Jimi Hendrix etkileşimli parçalar ve Free'nin All Right Now'ı ile Bad Company'nin Rock Steady'si var idi. Bis telaşı da ayrı bir komediydi. Grup sahneden inip seyircilerin arasından geçmek zorunda olduğu için biraz zorlandı tabi. Vinnie abi tekrar sahneye çıkıp "Gitmemize izin vermediler, biraz daha ister misiniz ?" diyince tabiki hepimiz coşkulu bir "yeeeeees" ile cevapladık.

Ankara rock dinleyicisinin kesinlikle memnun ayrıldığını sezdiğim bu konser yine yaş ortalaması biraz yüksek olanlardandı. Fakat gece bitiminde şikayet edebileceğimiz tek konu biranın 10 lira oluşudur. Atıl'ın Vinnie ile aynı karade pozu, Benim setlist kağıdı ile pozum gibi değerli kareleri Facebook aracılığı ile görebilirsiniz tabiki :) Tekrar gelse tekrar gitsek dediğimiz güzel konserler arasına Vinnie Moore'u da eklemiş bulunuyoruz.

Hiç yorum yok: