10 Şubat 2010 Çarşamba

Oi Va Voi Ankara Konseri izlenimleri


Oi Va Voi sanırım uzun zamandır insanların beklediği bir konserdi. Ankara konserinin Facebook grubunda katılacağını onaylayan 1008 kişi görünce bunu anladım. Nİtekim İnkılap sokaktaki EskiYeni barda bu kendini gösteriyordu. Oi Va Voi sahneye çıktığında içerisi hıncahınç doluydu.

Kısa süre önce dinleyip sindirdiğim bu şahane etnik tınılar icra eden grup, sahneyi de bir o kadar şahane doldurmayı başardı bu gece. Özellikle sahne performansı olarak kemancı ablamız damgasını vurdu geceye. Şahsen ben bu kadar çirkin ve seksi keman çalan bir kadın daha görmedim... harikaydı. Ayrıca tabiki zenci vokal ablamız, artık etiyopyadan mı nijeryadan mı bilinmez ama gerçekten muhteşem bir sesi vardı. Özellikle "Refugee" başlangıcında tüm seyirciler çığlık çığlığa idi. Ayrıca "Yesterdays" ve "Seven Brothers" gibi şarkıların yanısıra "Moonlight" parçasını da repertuvarlarına kattılar. Enstrümantal parçaların isimlerine pek hakim değilim fakat onlarda gayet güzel icra edildi. Grup; klarnet ve keman solo enstrüman olmak üzere ayrıca gitar bas ve davuldan oluşyordu.

Öylesine ilgi gördü ki konser, dışarıdaki kalabalığı gören sakarya esnafından birisi bana "abi burada ne oluyor ? merak ettikte" diyince, Oi Va Voi'yi açıklamam biraz güç oldu :)

Konsere benimle gelip, yeni müzikler ile eğlenen ve mutlu olan Oğuz arkadaşımıza teşekkür ederim. Konser sırasında tek üzüldüğüm nokta, şarj problemi yüzünden fotoğraf çekememe şanssızlığımız oldu. Onun dışında gayet güzel bir konserdi. Ayrıca grubun klarnetçisi abimiz ilk defa Ankaraya geldiklerini fakat daha sonra tekrar geleceklerini söyledi :) hadi yine iyisiniz.

Şubat ayı konser ayı olarak geçeceğinden her konser için elimizden geldiğince yorumları paylaşacağız. İyi geceler

Hiç yorum yok: