3 Aralık 2007 Pazartesi

Cowboy Vs Coban


Evet arkadaşlar işte gecen gün aklıma takılan bir konuyla daha karşınızdayım. bu yabancıların Cowboy dedikleri bizim çoban dediğimiz kimselerden farksızdır. yıllardır adamlar öle bi süsleyip öle bi püslediler ki bizim gözümüzde kahraman yaptılar adamları. şimdi birkaç noktaya parmak basıcam. bu cowboylar silah taşırlar bizim çobanlar taşımaz çünkü gerek yoktur. elin koyunu yada ineğinin sana silah çekicek hali yok yaç sürüye kurt dadanır en fazla bizim çoban elinde değnek taşır değnegini şöle bi sallayarak koştumu kurdun üzerüne kurt arkasına bakmadan kaçar. koyunun ineğin tadını bildiği gibi o değneğin tadını da bilir kurt yemiştir sırtına. sonra bu cowboylar kement taşırlar kacan buzağıları yana suruden ayrılanları yakalamak için. bizim çoban kaval taşır. başladımı kavalını çalmaya toplanır sürü başına zaten. dağ başında gariban sürü sanatsal etkinliği başka nerden bulsun. çok inatçı kulağı ağır işiten sakinleri olabilir sürünün onlara da değneğini sallar gçrünce sallanan değneği hemen alırlar mesajı sürüdekiler. Cowboy dedimiz adam tütün çiğner. tükürük kovasına tükürür. sigara içer bununla gurur duyarak gözümüzün içine sokar sigarasının dumanını. milleti sigaraya özendirir. Bizim gariban cobanda içer belki tütününü kendi sarar kendi içer ama kimse görmez kimse bilmez. utanır milletin yanında içmez. bu cowboylar canları sıkıldıkça birbirlerini duelloya davet ederler. vururlar birbirlerini gözlerini bile kırpmadan. bizim çobanlarında canı sıkılır elbet. iner şehre bizimki alır sazını kavalını. çok çok dertlenmişse bulur kendi gibi derli birini oturur başlar çalıp sölemeye ki aşık atışması derler buna. türkülerle kavga ederler kavga denebilirse bu ozanlık sanatına.
Ey aklı selim insanlar. bizim ulusumuza barbar diyenlerin Cowboy adını taktıkları çobanlarına bakın bir sonra dönün birde şu barbar dediğiniz ulusun sanatsal çobanlarına bakın. Tüm çobanlarımıza itafen. Kolaygele (;>

4 yorum:

deserthawk dedi ki...

ayrıca bu kovboylar boş vakitlerinde whiskey falan içen alkol manyağı, aynı zamanda kazandıkları paraları tavernalarda karılarla yiyen sarhoş pislik adamlardır; bi red kit vardır delikanlı olarak oda zaten yanlız kovboy olarakta geçer, ama bizim çobanlarımız öle mi ya benim saf çobanlarım köyün kahvesine giderler ülkeyi çeneleri ile kurtarırlar, çay içerler, tavla oynarlar.

Silentmoon dedi ki...

Zaten Red Kitte de bizim çobanlarında yanlarında köpek bulunmakta....:)

deserthawk dedi ki...

Lan rintintin karakteri ne süper bir karakterdir bu arada hehehe...

Silentmoon dedi ki...

Ben onun gibi köpek karakter hiç görmedim....:D