24 Aralık 2007 Pazartesi

Guardian of the Sacred Spirit


Bugün de sizlerle bir anime paylaşmak istedim. Benim sevdiğim anime tarzlarını bilen arkadaşlar için söylüyorum bu animenin onlarla pek bir alakası yok daha çok drama ağırlıklı. Fakat buna karşın izleyiciyi yada beni ekran başına bağlamayı becerebildi bu 26 bölümlük seri.

Naoko Uehashi'nin 1996-2007 yılları arasında yayımlanan Moribito Shirizu (Guardian Series) isimli, 10 kitaptan oluşan fantazi roman serisinin ilk bölümü olan aynı isimli kitaptan uyarlanmış olan bu animenin bir de konusunu sizlere sunayım.

Her 100 yılda bir su elementi (Water Spirit) kendisini bir insanın içine yumurta olarak bırakmakta ve bu kişiyi Guardian of the Sacred Spirit yapmaktadır. Bu sefer bu sorumluluk Yeni Yogo İmparatorunun 2. Prensi olan Chagum a düşmekteydi.

Fakat İmparator, Chagum'u ele geçiren varlığın soylu imparatorluk ailesinin prestijine zarar vereceğini düşünmekteydi ve bu yüzden Chagum'un öldürülmesini emretti. Sonuçta, 2. İmparatoriçe gizlice kadın bir korumadan, Balsadan, prensi korumasını ister ve kahramanlarımız böylelikle büyük bir maceraya başlamış olurlar.

Anime Sitelerinde 10 üzerinden 9,1 gibi yüksek bir rating e ulaşmış olan bu animeyi tarzı sevenler varsa izlemelerini tavsiye ederim



1 yorum:

deserthawk dedi ki...

öncelikle senin beğendiğin anime tarzını merak ettim famer :)
sonrada hiç anime izlememiş biri olarak konusu merak uyandırıcı oldu güzel bir konu işlemişler gibi geldi bana fırsat bulunabilinirse izlenebilecek birşey gibi!!!