6 Aralık 2007 Perşembe

Thundercats














Download u yeni bitmesi sebebiyle tekrar göz attığım eski sanırım orta 1 deydim yayınlandıgında star tv de ninja kaplumbağalardan hemen önce yayınlanırdı. " thunder - thunder - thunder cats - whoooo " seklinde bagirarak arkadaslarını olay yerine cagırırdı Lion-o. Paylaşayım dedim sizinle bu nostaljiyi. Vikiden buldugum yazıyı da aynen yapıstırıyoorum :D.

ThunderCats Tobin "Ted" Wolf'un 1983 yılında yarattığı karakterler temel alınarak Rankin/Bass tarafından üretilmiş ve Lorimar-Telepictures tarafından dağıtılmış olan Amerikan çizgidizisidir. Animasyon daha sonra Studio Ghibli'yi kuracak olan Japon grubu Topcraft tarafından yapılmıştır. 1. Sezon 1985 yılında (65 bölüm), ardından 1986 yılında TV filmi ThunderCats - HO! gösterilmiştir. 2., 3. ve 4. sezonlar yirmişer bölümlük yeni bir formatta, 5 parçalı bir hikaye ile başlamıştır. 1987-1988, 1988-1989 ve 1989-1990 yıllarında gösterilmişlerdir.

17 Mart 1997'de ThunderCats Cartoon Network'ün gösterdiği ilk öğle sonrası serisidir. Seri farklı saatlerde ve tarihlerde, pazar sabahları ve gece geç saatlerde olmak üzere 2002 yılına kadar gösterilmiştir. Hatta bir oyun yapılmıştır, Cartoon Network'ün resmi web sitesi, oyunda oyuncular Lion-O karakteri ile diğer ThunderCat'leri Mumm-Ra'nın mezarından kurtarmaya çalışmaktdırlar.

Ayrıca çeşitli çizgi roman serileri üretilmiştir: Marvel Comics'in ürettiği, 1985 ve 1988 yılları arasında; ve Wildstorm tarafından üretilmiş iki seri, DC Comics'in 2003 yılında başlattığı bir baskısı. Wildstorm'un ürettiği çizgiromanlar eski serilerde gösterilen olayların öncesini anlatmaktadır.

Ayrıca bir manga şirketi serinin adult cizgi romanını da üretmiş bulunmaktadır arkadaşlar bu da size ek bilgi. Bu çizgi film de ki gençler hakkında da kısa bir bilgi vereyim sizlere;

Lion-o: thundercat lerin lordu.jaga'nin ruhu tarafindan korunmakta.sword of omens'in taşıyıcısı.
cheetara: thundercat lerin mistik gücleri kuvvetli olan tek üyesi. düşmanlarını inanılmaz hızıyla yener.geleceği görebilir.
tygra: thundercat lerin inini dizayn eden mimar. zeki ve canli. her zaman yanında tasıdıgı
bolo-whip onu görünmez yapabilir.
panthro: thundercat lerin en yaşlı ve bilde olanı.cok iyi bir savaşçı makine ustası. thunder tank i o yapmıstır.
wiley kit: thunder kittenlardan birisi. bir hile kesesi sayesinde düşmanlarını alt eder.
wiley kat: thunder kittenlardan digeri. en az wiley kit kadar zeki ama basini devamlı
belaya sokmakta da usta. wiley kit in hile torbasini kullanarak savaşır.


3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

zamaninda izledigim bi cizgi filmdir kendisi. slogani hala kulaklarimda. yazi ve bilgi icin tesekkurler(;>

Silentmoon dedi ki...

hmm dvd yığınları içerisinde kaybolmadan arşivlenmesi gereken bir parça olduğuna inanmaktayım :D couplingler gibi sonradan bi daha indirmeyelim :D

deserthawk dedi ki...

bu çizgi filmi küçükene bende çok severdim ve de severek izlerdim en çok o hızlı koşma mevzuuna biterim nedense böle ama hatırladığım kadarıyla 2 millik bir mesafesi vardı gerisi yalan idi, dili dışarda kalıyorda