24 Aralık 2007 Pazartesi

Vampire Hunter D : Bloodlust

Sevgili Deserthawk ın benim tarzlarımla ilgili yaptığı yorumdan sonra benim tarzım olan bir animeyi, bir klasiği sizlerle paylaşmak istedim. Yıllar önce Japon Kültür Vakfı'nda Anime Günlerinde izlediğim ve o gün hayran kaldıgım bu yapıt eminim ki bir çoklarının gerek müzikleri gerek atmosferiyle anime dünyasına geçiş yapmalarını sağlamıştır. Serinin 2. filmidir.

Vampirlerin ve iblislerin yer yüzünde gezdiği, karanlık bir dünyada vampir bir babanın ve ölümlü bir annenin oğlu olan bir dampir, D kanını taşıdığı her iki ırkın korkusunu kazanmış bir vampir avcısıdır. Vampirlerin sahip olduğu zafiyetlere yalnızca belirli bir oranda sahip olan D, insanlar arasında yaşamaya çalışsa da toplumlarına kabul edilmemektedir.

Yer yüzünde kalan son vampirlerden Meier Link, Charlotte Elbourne'u kaçırır. Charlotte'un babası D'yi kızını geri getirmesi için kiralar ve eğer vampire dönüşmüşse insancıl bir şekilde öldürmesini ister. Charlotte'un abisi de kardeşini geri getirmeleri için Marcus Kardeşleri kiralamıştır. D ve Marcus Kardeşler Link'e ulaşmak için hem birbirleri ile hem de zamana karşı yarışacaktır.

Vampire Hunter D: Bloodlust, Hideyuki Kikuchi'nin "Demon Deathchase" isimli üçüncü Vampire Hunter D romanından uyarlanmıştır.

Not: Bloodlust arkadaşımızın bu başlığa kayıtsız kalmayacağını umuyorum :D

7 yorum:

deserthawk dedi ki...

ok abi açıklayıcı oldu sanırsam daha çok vampir tarzı animeleri seviyosun anlaşılan veya d vampir :P
ama bunun da konu sağlam gibi bir de bu tarzda pek film vari şeyler az yapıldığı ve de genelde çokta ii yapımlar olmadığı düşünülürse daha bir ağırlıkla izlenebilitesi yükselir gibi...

Farmerfam dedi ki...

Bravo!! başka bişi demiyorum :D

Silentmoon dedi ki...

Bende öneririm bu filmi gerçi tamamını izleme fırsatı bulamadım ama izlediğim kadarı ile sürükleyici ve eğlendirici bir animedir...önerilir...

Bloodlust dedi ki...

Sevgili Farmerfam mükemmel bir yorum yapmış. Kendisini tebrik ediyorum. Tabi izin verirse Bloodlust'ında Vampire Hunter D: Bloodlust Konusunda bir kaç nacizane eklemesi olacaktır. Hemen belirteyimki benim Bloodlust Rumuzunu kullanmam bu animeden değil Heroes II den gelmektedir. Ama bu animeyi ilk seyrettiğimde Bloodlust nickini daha bir benimsedim, daha bir sevdim. Neyse Bu seri iki filmden oluşmaktadır. İkisinin de çıkış tarihini bilmiyorum ama Serinin ikincisi yani Bloodlust kanımca zamanının çok ötesinde bir teknikle ve kalite anlayışıyla yapılmıştır. Çıkışından yıllar geçmesine rağmen şu anki güncel animelerle bile rahatlıkla boy ölçüşebilir hala. Buradaki Mire Link Karakteri ise ayrı bir takdire şayan konudur. Normal hiçbir vampir filminde bile bu kadar karizma bir vampir, hayran olunası bir yaratık görmedim şimdiye kadar. Animedeki "kötü" kişi olmasına rağmen yaptıkları, söyledikleri ile D'nin çok ötesinde bir karakter olmuştur. Bir Anime Karakteri olmasına rağmen, bence kaliteli bir vampir filmi olan Vampirle Görüşme'deki Armand ve Louis' i bile karizmada sollamıştır. Bunun dışında Bloodlust'ın Soundtrackinide dikkat çekmek isterim. Özellikle The Ring ve A Bit(e) Of Hope Parçalarını dinleyin. Şimdi canım çok çekti Açıp son düello sahnesini bir daha seyredicem. Sizde seyredin, seyrettirin. Adamı hasta edip bloodlusta sokmayın :)

figment dedi ki...

:))))) uehueh... sanırsam şu japon vakfında beraberdik, sonra biz çıkıp arabada cdden bişeyler dinlemiştik. bi de yine yanılmıosam bu animeyi sizde evde izlemiştik.. gerçekten çok fazla film bile seyretmeyen bi adam olarak beğenerek izlemiştim ikinicisinde.. tabii yanılıyor da olabilirim :)

Farmerfam dedi ki...

Evet Figocum vakıfta beraberdik ve evet 2. si FC49 da yine beraberdik. Ve Bloodlust arkadasım ilk film yanlış hatırlamıyorsam 1985.

Bloodlust dedi ki...

Evet bende baktim arşivden.İlkinine yazmışım 1985 diye ama ikincisinde birşey yazmıyo. Sanırım 1997 veya 1998 olabilir. Ama helal olsun heriflere o yıllarda bile ne kasmışlar bu animeyi yapmak için. O yüzden tekrar söylüyorum. İzleyin. İzlettirin...