12 Haziran 2008 Perşembe

Journey'den yeni albüm "Revelation"

80lerin hard rock'ı standartlaştıran grubu Journey, ayrılıklara rağmen grubu dağıtmayıp birarada kalmayı başarıyor. 2001 tarihli Ariival albümüne kadar grupta vokal yapan Steve Perry rock tarihinin en bilindik seslerinden biri, bir ekoldür. Steve'in rock tarihinde o kadar çok taklidi vardır ki bazı gruplar bu sayede meşhur olmuşlardır. Steve'in vokali sayesinde gruptan esinlenerek meşhur olan gruplar arasında Bon Jovi, Survivor, Europe ve daha niceleri sayılabilir. Nitekim Steve'in gruptan ayrılması öyle büyük bir eksiklik oluştururki grup kurucusu Neal Schon yeni bir Steve Perry aramaya başlar. Steve Augeri 2001 yılındaki Arrival albümünün solisti ve Armageddon film müziklerindeki "Remember Me" adlı harika Journey şarkısının vokalidir. Yeni vokalistleriyle yola devam eden Journey yeni bir Steve taklidi bulmuş olmaktan memnundur (ki isim bile tutuyor :)) Ne yazıkki 2005te yayımlanan Generations albümünden sonra Journey yeni Steve'inden de ayrılmak zorunda kalır.

Tekrar vokalist problemi çeken ünlü klasik rock grubu, Neal Schon'un bu kez başka bir Steve Perry çakması olan Arnel Pinada'yı keşfetmesiyle hemen stüdyoya doluşur. Kendi sitelerindeki açıklamalarına göre Schon Pinada'yyı şöyle keşfetmiştir. “When I heard Arnel, I knew I had found our singer and immediately called management,” says Schon. “Next, I call Cain. And before we knew it, Arnel was on his way to the U.S. to audition. By the third day of full rehearsals with the band, it was a slam-dunk. Then, we proceeded into the studio where Arnel sang six Journey songs in one day. He sounded simply amazing. I looked at Cain and said, ‘there he is. This is our guy.’" Cain agreed.

2008'e gelindiğinde Journey hiç yapmadığı birşeyi yapar ve eski şarkılarını Arnel'e söyletir, kaydeder. İki disk olan Revelation, ilk diski yepyeni şarkılar ve ikinci diski klasikleşmiş Journey şarkılarının Arnel yorumuyla piyasaya sunulur. Şahsi fikrimi eklemeden yapamayacağım ; Kanımca Arnel birçok Journey şarkısında Steve'i taklit etmeye çalışsa dahi birçok yerde yetersiz kalıyor tıkanıyor hatta. Journey songbook Kevin Chalfant tarafındanda albüm olarak kaydedilmiş ve yine Steve'i yakalayamamıştı ki amaç bu değildi zaten. Fakat Arnel Pinada yeni bir Steve Perry olma yolunda daha çok fırın ekmek yemesi gerekmektedir ! Yazar yorumumu Steve Perry'nin ünlü şarkı sözü ile bitiriyorum
"Some will win, some will lose... Some were born to sing the blues"

Journey - Revelation (2008) (2 CD)
http://rapidshare.com/files/120786243/TriceMP3.com_Journey-Revelation-2CD-2008-XXL.part1.rar
http://rapidshare.com/files/120788477/TriceMP3.com_Journey-Revelation-2CD-2008-XXL.part2.rar
Şifre : TriceMP3.com
not : albümü zinhof sitesinden indirdim fakat bazı şarkılarda hatalar çıktı bu yüzden başka siteden alıntı yapıyorum bağlantıları. biriniz indirip sorun olup olmadığını bildirirse memnun olurum

3 yorum:

atil dedi ki...

Albüm güzel fakat vokalist herif hiçde güzel bir seçim değil diye düşünüyorum. Kötü bir Steve Perry taklidi bence. Steve Perry nin rahatlıkla anırabileceği yerlerde tıkanıyo orası doğru :D Bence eski albümler sırf Steve Perry için tekrar tekrar yenilere tercih edilebilir.

Adsız dedi ki...

yeni albüm çok çok güzel. steve perry'nin dönmesi imkansızdı. dönebilse zaten yeni albüm perry ile kaydedilirdi. arnel pineda'nın çokta ekmek yemesi gerektiğini düşünmüyorum. albümü defalarca dinledim. gayet hoş ve perry ile kapışabilecek bir vokal bir ses var karşımızda. yani bir "after all these years" gibi bir şarkıyı iyice dinleyip öyle karar vermek lazım. pineda öyle nüanslar veriyor ki vokallerinde inanılmaz. bence çok doğru bir seçim. çok iyi bir vokal. kendisi bir perry hayranı, taklidi değil. sesi benziyorsa illa taklit mi olur?

Fücur dedi ki...

Tabiki güzel bir sesi var. Nitekim öyle olmasa Journey gibi bir grupta Neal Schon gibi bir adamın beğenisini kazanamazdı. Fakat Steve Perry bu grubu bu yıllara getiren adam olarak arkasından kült şarkılarının kaydedilmesini haketmiyor kanımca. Nitekim herşeyin orjinali daha iyi sanırım, After All these years konu olunca haklısın belki ama Faithfully dinlediğimde Arnel'in yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu arada Steve Perry hayranı olduğunu bilmiyordum Arnel'in.