14 Haziran 2008 Cumartesi

Wolfenstein then & now



Hitlere karşı verdiği mücadelesiyle, labirentleriyle, kurtlarıyla, pistolüyle oyun dünyasının klasiklerinden biri olan Wolfenstein 6 mayısta 16. yaşını doldurdu. Wolfenstein, First Person Shooter oyunlarının atası, yol göstericisi ve kilometre taşlarından biridir. Bundan 16 sene önce yapılmış ilk versiyonunda bile insanın şimdi saygı duyabileceği birşeyler barındıran bir oyun.



Kare kafasıyla, değişik yüz ifadeleri takınarak altta duran wolfensteinın damage aldıkça ağzının yüzünün kayması, size karşı saldıran kurtların tek kurşunla ölmesi, milyonlarca açılmayan kapısı ile kültleşmiş bir oyun olan wolfensteinın daha sonra günümüz pc oyunlarına uyarlanmış ve bir o kadar da değiştirilmiş senaryosuyla yeni versiyonu hala piyasada bulunabiliyor. Oyunun devamı niteliğindeki ilk oyun 1992 yılında yapılan 20 bölümlük Spear of Destiny dir. Bu devam oyununu daha sonra 2001 de Return to Castle Wolfenstein ve 2003 de Enemy Territory takip etti. Yukarıda resimleri bulunan Wolfenstein 3D den daha eski versiyonlara geri gidersek 1983 yılındaki ilk oyun Castle Wolfenstein ve 1984 yılındaki Beyond Castle Wolfenstein ı bulabiliriz.


1983 yılında çıkan Castle Wolfenstein




Wolfenstein ın yeni oyununu oynayan varsa oyun hakkındaki artı ve eksileri bizimle paylaşabilir.

2 yorum:

atil dedi ki...

O zaman ben şu linki de hatırlatma amaçlı vereyim :D oynadıktan sonra yorumda bulunanlar olabilir.

http://www.savefile.com/files/1612343

Silentmoon dedi ki...

Return to Castle Wolfenstein dışındakileri oynamadım ama en voodoo 3 üm ile oynayabildiğim oyundu çok iyi hatırlıyorum hatta çoğu yeni ekran kartlarında daha performanslı ve müthiş çalışıyordu. Oyuna gelirsek o zaman için zaten az olan düzgün fpslerden biri idi ama müthiş bir yenilik getirmediği ve tek düze sayılabileceği için çok büyük satış rakamlarını ulaşmamıştı diye hatırlıyorum. Oyunu sonuna kadar oynamıştım sadece son boss a geldiğimde bıraktım oyunu çünkü herif yenilmiyordu ve zaten o kadar kastıktan sonra bi boss yüzünden oyunu kötü hatırlamak istemediğim için bende orada bırakmıştım oyunu. Neyse son olarak hatırladığım kadarıyla ve o sıralardaki oyunlarla karşılaştırarak o zaman dilimi için bir not versem herhalde 7/10 olurdu...:D herkese iyi oyunlar