26 Mart 2009 Perşembe

Tuvalet Takip Sistemi!!!


Birkaç hafta önce okuduğum bir haberi paylaşmak istedim sizlerle. Belki siz de okumuşsunuzdur. Perkotek adlı firma tuvalet takip sistemi satmaya başlamış. Peki nedir bu? Ne işe yarar?

Tuvalete Giriş:
2 seçeneğiniz var. Tuveletin girişine kart okuyucu ya da parmak izi tanıyan alet takılıyor ve tuvalete girerken kartınızı okutarak ya da parmak izinizi ilk başta tanıttıktan sonra tanıtarak tuvalete giriş yapıyorsunuz. Tabi işe giriş çıkışlarda okuttuğunuz bir kart varsa onla da girebiliyorsunuz, yeni kart çıkarmaya gerek yok :) Bilgisayara bağlanan kart okuyucu ve yüklenen tuvalet sınırlandırma programı sayesinde patron personelin bu özel anını zevkle kontrol edebiliyor.

Amaç:
Bu sistem gün içinde kaç kere tuvalete gittiğinizi ve orada ne kadar süre kaldığınızı kayda alan ve esas amacı da personelin boşa zaman harcamasını önlemek üzere kurulan bir sistemdir. Bu sayede max. iş, min. boşluk hedefleniyor. Verilen örneklere göre günde en fazla 3 kere gidebiliyorsunuz ve içeride sadece 5 dakika kalabiliyorsunuz!! Hadi erkeklerin işi kolay ama bayanlar napsın ? Tuvaletini mi yapsın, saçını mı düzeltsin, makyajını mı tazelesin, dedikodu mu yapsın? :) 3 hakkını da kullanan kişi bir daha tuvalete gidemiyor çünkü kapı açılmıyor çünkü programa o şekilde giriş yapılıyor. Aman bağırsağınızı ya da midenizi bozmamaya çalışın yoksa vay halinize :)

Hepimize hayırlı uğurlu olsun ve bu sistem bizden de uzak olsun. :)

Not: Aslında foto olarak normal bir tuvalet koyacaktım ama müziksever biri olarak bu tuvalet ilgimi çekti ve bunu koydum. Bayağı değişik modeller de varmış, ilgilenirseniz bir gözatın derim. ;-)



3 yorum:

deserthawk dedi ki...

Öncelikle çok saçma bir buluş diyerek söze başlıyorum. Sonra bu boşa vakit harcamama olayında bir hikaye anlatmak istiyorum. yazılım fitmasının birinde patron dolaşırken bir kahve makinasının çevresinde toplanmış insanlar görür ve haliyle sinirlenir boşa zaman harcıyorlar ben bunlara para çdüyorum diyerek. bu kahve makinasını kaldırın der. sonrasında ise iş yaptıkları firmalardan sıkıntılar yaşamaya başlarlar. Işte tedarikçilerde sıkıntılar olur vs bunun sebebi ise şirket içi iletişimsizliğin sebep olduğu ortaya çıkar. Bunuda başka bir araştırma firması tarafından keşfedilir. İşte o kahve makinası insanları bir şekilde bağlayan boşa zaman gibi gözüken bir araçtır. Tabi tuvalet bunun için geçerli değil ama kafayı toplama için bi elini yüzünü yıkama için önemli bir etken diye düşünüyorum ve bu uygulamayı uygulayan bir iş yerinde çalışmak dahi istemem.

happy owl ironic dedi ki...

tuvalete gitmeyi kısıtlamak banada saçma geldi günde 3 kere gidiceksin bi daha gitmek yok 5 dakka kalıcaksın daha uzun kalmak yok nedir yani bu gün hiç gitmedim hakkım yarına mı devredicek hehe(;>
ama bunu kötüye kullanan insanlarda vardır eminim ki. işe gidip tuvalete girip öğlen tuvaletten çıkıp yemek yiyip yemkten sonra ben bi tuvalet gidiim diyip akşam üstü iş çıkışında geri gelen ler eminim ki vardır. böle çakalların önüne geçmek için ii bi fikir olabilir ama sadece log tutula bilir belki kısıtlama yerine yada log tutmakta çok etik diil bölüm şeflerinin takip etmesi gidiş gelişleri daha uygun ki mümkünse bu takip şu u şekilde olmalıdır. mahmut nerde? tuvalete gitti günde kaçkere gidiyor kardeşim bu tuvalete gelince benim yanıma bi uğrasın. (3 saat sonra) mahmut 3 saat oldu nerdesin. tuvaletteyim parton. 3 saat tuvalettemi kalınırmış mış mış ta mış mış mesela eski ama güvenilir bir yöntemdir tuvalet gidiş gelişini kontrol altında tutmak için heheamma uzattım ha .

figment dedi ki...

foto supermiş, uygulama ise rezalet :) zaten insanın sıkıntısı yoksa tuvalette çok fazla zaman geçirmeyi tercih etmez. gider sigara içer onun yerine :)