17 Mart 2009 Salı

U2-3D

Evet arkadaşlar. dün itibari ile gittik izledik, dinledik, tempo tuttuk, yedik içtik, dağıldık. Öncelikle boştu sinema salonu 5 kişi biz ve bizim dışımızda sanırım 4 kişi daha vardı (;>. Ben gayet keyif aldım. Sanırım bu 3d kamera çekimleri biraz pahalı olaylar çünkü bi aceleleri varmış gibi geldi bana. böle bi koş koş çekmişler bi kaç şarkının arasında geçiş için durmuyorlar bile. normalde uzun uzun sahne şovlarıyla uzattıkları şarkılarda bile soloları geçişleri kısa tutmuşlar gibi geldi bana. tabi bu konuda daha bilgili arkadaşlar gereken yorumları yapacaklardır.
Müzikal anlamda U2 gerekeni yapmış. atmosfer anlamında baya keyifli olmasına karşın bi de orda canlı izlemek vardı demekten kendimi alamadım. ben gittim beğendim tavsiye ederim özellikle bu gençtürkselli muhabbetiyle gitmek daha bi keyif verdi. Tavsiye ederim. Müzikle kalın.

3 yorum:

Fücur dedi ki...

İlk olarak sıkı bir U2 fanı olarak konseri fazla beğenmediğimi dile getirmek istiyorum. Sebebi ise %90 şarkı seçimleri ve senin dediğin konu. Yalnız üç boyut olayı gerçekten çok iyi ve durumu kurtarıyor kanımca. Hiç aklımıza gelmeyecek antin kuntin şarkılarla beraber birkaç hit çalmaları beni üzdü. Sololardan kısılmamış ama toplam süre az olduğundan öyle duymuş olabilirsin. İzledikten sonra Atıl'ın da dediği gibi ses düzeyi biraz az gibiydi. Yani ben eşlik ettiğim şarkılarda kendimi Bono dan daha çok duyabiliyordum malesef.

Velhasıl, U2 yine kötü bir albüm öncesi bir pramasyon :) yapma ihtiyacı duymuş. Nitekim ya iPod çıkartıyolar ya 3D konser çekiyolar. Artık siyasi bir grup olan 2000lerin U2su yolunu umarım kısa sürede 80lerde ölümüne savundukları Rock N Roll tarafına çevirir.

Ben yinede diğer U2 DVDlerinden daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim elevation 2001 olsun Joshua Tree 87 olsun ve elbetteki Zoo TV 93. Sanırım dört beş tane konser DVDsi var U2nun bende ve teknolojik altyapıyı saymazsak müzikal açıdan U23D'den daha güzel diyebilirim. Fakat yine de Bono'nun lafıyla "comprehensive technology, thank you" diyerek çok fazla kötülemeden bitiriyorum yorumumu. iyi seyirler

atil dedi ki...

konserde çekimlerde güzeldi, şarkı seçimine fazla dikkat etmedim ama adamlar sanki ordaymışsınız gibi seyirciye yansıtmışlar bu yüzden 3D teknolojisinin konserlerde yaygınlaşması bence güzel birşey. ayrıca imax 14000 watt teknolojisi olmayınca biraz sesi kısık gibi geldi :D

desertrose dedi ki...

bence parçalar güzeldi, ilk 2 parça da -adlarını hatırlayamadım- giriş için güzel bir seçimdi. Görüntü de fena değildi ama ilk başlarda gözlerimi yordu. Neyse daha izlememişseniz gidin biran önce izleyin. Gnçtrkcll li bir arkadaşınızla tabiki ;)