4 Mart 2008 Salı

Magnet Motor - Mıknatıs Motoru

sevgili derleme sakinleri sizlere farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum. mıklatıs motorları. youtube ta bir çok vide bulunmakta. bunların arasından sizler için seçtiğim birkaç tanesinin linkini vereceğim. işin mantığını kavraya bilmek için öncelikle şunu izlemenizi öneririm;
ayrıca yapılmış olan motorların neye benzeye bileceğini görmeniz açısından daha sonra şu videoya bir göz atabilirsiniz;
ve şimdi işin nerelere varabileceğini anlamanız açısından son olarak şu videoyuda tavsiye ediyorum;
ee konu hakkında az da olsa fikrimiz olduğuna göre;
arkadaşlar bu motorlar mevcut ve yapılıyor. youtube ta magnet motor die aratırsanız daha pek çok modeline ulaşa bilirsiniz. farklı tarzlarda farklı prensiplerle çalışan prototipleri mevcut. ve tahminimce önümüzdeki 10 yıl içinde her alanı ele geçirmiş olurlar. şöyle düşünelim yakıt ihtiyacı olmayan bir motorunuz var. onunla neler yapabilirsiniz.elektriğinizi ondan sağlaya bilirsiniz biraz fizi ve elektrik bilgisi dnamo nun şalışma prensibini bilmek ve erueka bedava elektriğiniz oldu. peki başka ne yapa bilirsiniz. motorsiklet yada ufak bir araba yaparsınız ve benzin masrafı olmadan dünyayı dolaşabilirsiniz. daha başka yeraltı su kaynakları olan bir yerde mümkünse içme suyu hala bulunan bir yer bulabilirseniz. kuyu kazdırırsınız ve evinizin su ihtiyacını bu motor sayesinde bedavaya getire bilirsiniz. ee hava bedava su bedava benzin derdi yok. yiyecek sorununu da siz çözerseniz epey bir birikim yapabilirsiniz. peki bu motorun çalışma prensibini göz önüne alalım dielim biz bunu su altına koyduk çalışırmı cevap evet. yakıt ikmali gerektirmeyen deniz altı aracınız oldu. peki çok çok yükseklerde çalışırmı. evet yanmalı bir motor dil dolayısıyla oksijene ihtiyaç duymuyor. çalışır. uzaya çıktık orda da çalışırmı cevap evet gibi duruyor gezegenlerin çekim alanlarına çok yaklaşmazsanız çalışır gibi(;> teorik olarak bakıcak olursak kullanımı baya bi geniş. ancak daha pratik düşünelim. dielim bunu 2 sigara paketi boyutunda yaptık ceptelefonunuzun pili artık hiç bitmeyecek atın valizinize gidin gönlünüzce gezin yada mp3 çalarınızın pili. açıkçası ıssız bir adada mahsur kalırsam ve yanımda çalışan bir mp3 çalar olursa çok işime yarardı bu cihaz. aynı zamanda laptop ınızın pilide bitmeyecek. ve daha bir çok şey.
şimdi ben diorum ki yeni bir çağ başlıyor eğer bu motorlar hakkikaten kullanılabilecek teknolojiye ulaştılarsa, önümüzdeki 10 yıl çok farklı olucak ve biz şanslı nesil yeni bir çağın başlangıcına tanıklık edicez. çok iddalı oldu farkındayım ama heycanlandım. ee siz ne düşünüyorsunuz?!?

17 yorum:

atil dedi ki...

Abi ben baktım vidyolara falan ama bu erke dönergeci hikayesine dönmesin ya?Çünkü bazı şirketler ısrarla enerjinin korunumu yasasına karşı çıkıp manyetizm kullanarak birden masrafsız enerji elde etme yöntemleri buluyorlar.İlginç

Fücur dedi ki...

olum "sınırsız enerjiyi buldum" komplekside yeni moda... bu senin bahsettiğin olayı Nikola Tesla 105 sene önce falan halletti bitti buldu kullandı attı sattı öldü gitti... yani böyle bişey olsa bu kadar çalışan makina ve teknoloji salaklık mı.. dünyayı kirletme çabası falan herşey siyasi bilmemne, çok banal bence bunlar.... takılmayalım böyle şeylere, Dini ve fiziği aynı bünyede birleştiren "Yoktan var, vardan yok etmek Allaha mahsustur" ve "Enerjinin korunumu yasası" cümlelerini hatırlayalım , boş işlerle uğraşmayalım derim ben

Serhatmolla dedi ki...

Neden üstüne düşmüyolar bliyomusun arkadaşım ekonomi diye bişey var sen bilmiyosun heralde, magnetik teknolojisi tamamen bakımsız tüketimsiz saf enerji demektir. patentl bi eknoliji oldugu için kullanılamamaktadır.kim ister benzine maaşı yatırmak,, ama onlar senden o parayı almak ister işte buda ekonomik ,çıkart tüket ,böle devam eder,dünya ekonomsi petrolle dönüyo,, kimsenin işine gelmez senin bile anlıcagın sen kafanı yorma :))

İsmail Hatipoğlu Mimar dedi ki...

videolarda elle tutulur birşey yok. çoğu da başarısız denemelerin videoları.

happy owl ironic dedi ki...

dostum sende daha iyi magnet motor videolarının link i varsa paylaşırsan seviniriz, saygılar. ayrıca aynı videolarımı izledik acaba nesini başarısız buldun pek anlayamadım ben, motorlar çalışıyo mu çalışıyo nasıl bir başarı bekliyorsun ki çalışmasının dışında bir motordan.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar gerçekten var böyle bişey adamlar yapıyolar kim ister peki bedava enerji diyosun sen hiç para harçamıcanımı zannediyosun . devlet bundanda vergisini alır sonunda .. badava enerji vergisi...bide bunu izleyin http://www.youtube.com/watch?v=OEfpGoYMdvQ&NR=1 ayrıca bide bunu izleyin http://www.youtube.com/watch?v=AAHKkuNAuJA&feature=related sen ilk hareketi ver gerisini manyetizma halletsin ... denemede yarar var .. mıknatız bulunamıcak bişey değil ...

umT dedi ki...

evet magnet motoru yapılması zor bir motor ve hazırı yok.yapılmasıda baya zor ve uğraştırıcı ama yaptıktan sonra gerçekten çok ama çok işe yarıyor ve suan bizde arkaşlarla birtane yapmaktayız :)

umT dedi ki...

evet magnet motoru yapılması zor bir motor ve hazırı yok.yapılmasıda baya zor ve uğraştırıcı ama yaptıktan sonra gerçekten çok ama çok işe yarıyor ve suan bizde arkaşlarla birtane yapmaktayız :)

happy owl ironic dedi ki...

vay hadi bakalım üstad gelişmelerden haberdar edersen sevinirim. belki bir iki resim atarsın. bitince bi video süper olur.

gezz+ dedi ki...

Lütfen dikkat, öncelikle enerjinin korunumu yasasını ve sonrasında yoktan var etmenin, vardan yok etmenin Allah'a mahsus olduğunu hatırlatıyorum. DİYELİM değil, ateistsiniz, inanmıyorsunuz ve diyorsunuz ki benim ufkum çok geniş, öyle böyle değil; bir yerde yanlış yapıyorsunuz, yoktan ortaya çıkan bir enerji ne demektir? onunla çalışan her şeyin sürtünme nedeniyle ısınması ve evrene sürekli olarak serbest enerji salınımı demektir. Şu anki fiziğe göre, her ne kadar toplam kütle ve enerji kendi aralarında değişiyor olsa da, evrende mevcut serbest enerji ve mevcut kütle ile edilebilecek enerji(e=mc2) toplamı sabit, bunu bir şekilde arttırmaya kalkarsanız, evrenin ısısı artar, ve bu kıyamet demektir. Şu an biz bir şekilde fosil yakıtları yakmakla dünyaya ısı yayıyoruz, ancak bu ısı fosil yakıtların endotermik oluşumunda tekrar kullanılıyor ve hiçbir enerji boşta kalmıyor.

Eğer ki bu düzenek kendi kendine dönüp kendinden enerji kazanıyorsa bu enerji de bir yerden geliyor demektir ve bu iş dengeyi bozmaz. Biz şu an o enerjinin nereden geldiğini açıklayamayabiliriz ama bunun başka olasılığı yok. Yani olay gerçek olsa bile kesinlikle anlatıldığı gibi değildir.

Ve işi ekonomiye siyasete falan yormak da tamamen paranoya, lütfen şu contoryum muhabbetine dönmesin iş, bahsettiğiniz büyük güçlerin yaptığı bir şey varsa da bu size eziklik kompleksi vermeleri, ve ardından böyle basit şeylerle kafanızın kurcalanmasını sağlamaktır.

Geniş düşünmek mevcut kalıplara toptan yanlış demek değil, onları sorgulamaktır, hatırlatırım.

osman dedi ki...

enerji nerden geliyor sanıyorsun manyetizma bir enerji zaten hala olmaz yok fizik kuralları yok bilmem ne diyorsun adamlar çatır çatır yapıyorlar işte

abraxxax dedi ki...

arkadaşlar bunun mucidi 1990 yıllarında sky tv ye çıkmış adam avustralyalı her ne hikmetse adam yokolmuş, denilen cia ajanları felan filan yok edilmiş olayın üstü örtülmüş. sonuçta böyle bir motor yapmak petrol,hidro elektrik, atom enerjisinden elektrik ve bilimum para ödediğimiz olmazlardan bedavaya gelme olayına hiç bir satıcı ve kartel izin vermez. ben biraz araştırdım amerikada ve avustralyada evlerin altında millet yapmış kullanıyor deniliyor önemli olan bu motoru yaparken nelere dikket etmemiz. birincisi elde edilen gücün (dönme hareketinin) kaç rpm de ve kaç bg güçte döndüğü neomagnetlerin ömrü bitmiyoo en azından sizin ömrünüz biter onlarınki asla :) bu işten anlayan köstek olmıyacak arkadaşların elektrik mühendisi,elektronik mühendisi,makine mühendisi ve dinamik bilimi insanları bişeyler yapıp birbirimizden faydalanıp gerçeğe dönüştürüle bilir.. kanımca.

happy owl ironic dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. oturup yapmak lazım birer tane. en azından kendimiz için yapsak o bile yeter.

WebMaster dedi ki...

Merhaba arkadaşlar önce bunu kendiniz niye denemiyorsunuz. yapılması oldukca basit gözüküyor. videoları izleyip eski bir pc fanından sizde yapıp deneyip sonucu paylaşabilirsiniz.
Ayrıca e=mc2 kesinlikle doğrudur.

yusuf dedi ki...

ben denedim oluyor ama biraz ugras istiyor sizde deneyin

Unknown dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=DDffdmLGsD4

happy owl ironic dedi ki...

son videoda pervanedekiler bildiğimiz mıknatıs ama kenarlardakiler pille beslenen elektro mıknatıslar. yanlarada normal mıknatıs yerleştirip döndürebilirsen işte o zaman tamamdır. ama süper düzenek olmuş eline sağlık. gördüğüm en basit magnet motor düzeneği.