26 Mart 2008 Çarşamba

GPS

Aslında güzel bir alet. Adres bulmak için, yolları unutan insanlar için biçilmiş kaftan. Yanlız yolculuk yaparken pek uyuma şansınız yok, devamlı konuşuyor ne kadar faydalı haksızmıyım? Müzik falan dinliyorsanız eğer yandınız demektir. Parçanın; çok afedersiniz içine ediyor. Müziğin sesini biraz açmanızı tavsiye ederim.

Replikleri: “300 metre sonra soldan devam etmeye hazırlan.” “200 metre sonra U dönüşü yap.” Sanane arkadaşım ordan dönmeyecem sana mı sorucam. Ahanda yol çalışması var şimdi ne bok yiycez. Buda var mı haritanda; gibi kavgalar edebilirsiniz. Ama alete su şişeside fırlatsanız size manalı bir yanıt verebileceğini zannetmiyorum.

Harita olayında aşmışlar. Neredeyse Ankara ve Istanbul ki Istanbul sonuçta haritalarını çıkarmak bizim o çarpık düzen kentleşmede çokta kolay olmasa gerek hani google eartden aldıklarını varsaysak bile nasıl bir image processing yaptın sen ki o haritaları ayırdın be birader diye sorarlar adama. (hapy_owl bilir kolay bir zaanat değildir).

Adresleri kaydedebilme özelliği sayasinde ahanda bu adrese gitceksin alşunu kolunun altına seni yüreğinin pardon benim istediğim yere götürür diyebilirsiniz. İş yaşantısında kullanmak daha manalı gibi geldi bunun üstüne. Neticede teknojiyi seven bir insan olarak asap bozmasına rağmen güzel kullanışlı dizayn olarak çok havalı bir alet. Bizim kullandığımız aletin internet sitesi: http://www.mio-tech.com/

4 yorum:

atil dedi ki...

Bu gps te haritaları indirmek için kullandığın byte-kilobyte kadar paramı ödüyorsun yoksa haritalar zaten aletin içinde var sen sadece uydulardan gelen sinyalleri geri onlara gönderip haritanın üzerinde yerini mi görebiliyorsun ücretsiz olarak.Yani gps i 1 kere aldığımızda para harcamaktan kurtuluyorumuyuz, yoksa cep telefonundan internete girmek gibi bir mantığımı var bunun, gps hakkında en merak edilen soru bu galiba.Bilgisi olan?

deserthawk dedi ki...

gps deki haritaları sitesinden indirebiliyosun. yani aleti aldıktan sonra haritalar için ücret ödeme gibi bir durum söz konusu değil. zaten ucuz bir alette değil. yanlız türkiyede her şehirin haritası yok ankara ve istanbul bildiğim kadarıyla. ama istanbul gibi bir şehir için gerekli olduğuna inanıyorum.

atil dedi ki...

İstanbul için şart,çünkü İstanbulda aradığınız yerin 30m yakınındaki bakkala aradığınız yeri soruyorsunuz adam bilmiyor :D

happy owl ironic dedi ki...

bu konuda google earth ve google maps te başarılı evden çıkmadan gideceğiniz güzergaha bakın biriki tane printscreen alın. laptop ınız varsa laptapa atın printerınız varsa printerdan çıktı alın öle çıkın yola bölelikle gps olmadan yol bulabiliyorsunuz. dez avantajları var kabul ediyorum ama öte yandan elde olan imkanlarla yol bulabiliyorsunuz. istanbul için denenmiştir. vede hayatımı kurtarmıştır. yerini yurdunu bilmediğim bi yerdeki iş görüşmesine gitmiştim hehe