13 Mart 2008 Perşembe

Ufak bir bilgi

Yazılım yapma mühendislik işidir. Öle ne zamana biter? Veya hadi çabuk yapın tarzı dürtmelerle yapılan bir iş değildir. Morphy her zaman iş başındadır. Bir aksilik olucaksa mutlaka o aksilik meydana gelir ve sistemi çökertir bu sebepten ne kadar hızlı yaparsanız aslında yazılımda o kadar hata çıkar ve onları düzeltmek o başta harcadığınız zamandan çok daha fazla süre alır. Düzeltiyorum yazılım yapmak amele mühendis işidir. Genelde projeyi siz oluşturmazsınız sizin önünüze gelir ve yaptırımlarla istedikleri yazılımı çıkartmaya çalışırlar. Söz hakkınız olmaz ama nerden ne çıkarsam kardır mantığıyla kendinizce yollar denemeye çalışırsınız. Bu noktada mantıklı yollar sunup aslında kullanıcının bu bahsettiğiniz yolla daha kolay verilere ulaşıcağına inandırmanız gerekir.

8 yorum:

Silentmoon dedi ki...

Kullanıcılar nankördür ayrıca işi daha kolay yapabilsin diye yaptığın düzeltmeleri beğenmezler hatta ben iş yapmayım bir tuşa bile basmayayım diye düşündükleri için tatmin olmazlar teşekkür etmeyi bilmezler. Ondan sonra da bir sorunla karşılaşınca sistem hata yapıyor diye mazeretler uydururlar ki hiçbir gerçek yanı yoktur. Kullanıcın derdi o anı kurtarmaktır nasılsa suçlayacak biri bulunur. Bu noktada mühendisin şalter atarsa, kullanıcının eriştiği heryere kontrol koymaya başlar hangi saatte kim ne yapmış diye işin komik yanı bunları görülebilir halde koymanıza karşın inatla yaptığını reddeder oysaki saattine dakikasın ginüne kadar ne yaptığı yazıyordur... offf daraldım

Farmerfam dedi ki...

derlemeden çok serzeniş olmuş bu kanımca

Silentmoon dedi ki...

Evet hatta daha fazlası, oynamıyorum ben yaaa sıkıldım gerzek herşeyi "yemek piş ağzıma düş diye" şeklinde bekleyen zihniyetten kurcala öğren be gerzek diyesim geliyor, işlerine gelince nasıl kurcalıyorlar günü kurtaralım diye sonrada bozuyorlar....daraldım feci yaw

Fücur dedi ki...

sakin olun gençler ! Çözüm kolay... bar açalım :)

Farmerfam dedi ki...

k&f satılıyormuş onu alın....:D
285.000YTL hava parası
aylık 7000 lira kira :D

Bloodlust dedi ki...

Sevgili farmer sen onu bırakta. Biz çıktıktan sonra oynanan son maç ne olmuş ondan haber ver?Yenmişler mi yenilmişler mi? Nedir yani?

happy owl ironic dedi ki...

abi yazılım işi sabır ister. hoşgörü ister. iletişim kabiliyeti ister. kullanıcak olan insanın kapasitesini bir bakışta anlayıp ona göre ara yüz yazmak ister. projeyi bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasında bitirebilirim deyip verdiğiniz tarihten 1 ay sonra bitirmenizi ister. yazılım işi kolay diildir gençler. yeri gelir üşengeçlik ister. yeri gelir 3 gün aralıksız code yazmak ister. hakkını aramak ister. bunuda ölesine yazmış olalım diyebilmek ister. yazdığın code tan zevk almak ister. yazılım işi bi zor işteir ki sormayın. herkezi memnun etmenizi ister. ve küçük bir bölümü de bu işin code yazabilmeyi bilmek ister. işte türkiyede hangi dili biliyorsundan çok birader sen code yazabiliyormusun sorusunu sormaya başladıkları anda iş verenler yazılım sektörü ilerliyecektir ama ne kadar sürer bu süreç bu dediğim ne zaman olur yada olurmu bilmem. benden bu kadar işsiz yazılımcı happy owl ironic sevgiler saygılar.

Fücur dedi ki...

gençler bilgisayar mühendisliği iyi güzel hoş meslek ama türkiyede amelelik daha çok kazanıyo... hemde beyin gücüne gerek yok. Gelin köfteci açalım, eczane açalım, stüdyo açalım, kozmetik sektörüne yönelik kaçak ürün fason parfüm falan satalım daha çok para kazanırız. Ha diyecenki sen niye matbaaaaacısın bu kadar çok biliyonda... Cevap kesin , peder çiftliğini kurana kadar satıp savurmadan kazanacağımızı kazanacaz işte :) sonra biriken parayla bar açarım naapıym :)