17 Şubat 2007 Cumartesi

Perfume: The Story of a Murderer - Bir Katilin Hikayesi


Sevgili arkadaşlar bu filmi izlemedim ancak kitabı harikaydı. filminin de aynı güzellikte olacağını düşünerek onunla ilgili alıntı yapıyorum.

"
Yön: Tom Tykwer

Oyn: Ben Whishaw, Francesc Albiol, Gonzalo Cunill

Stanley Kubrick’in bile "Sinemaya uyarlanamaz" dediği, Alman yazar Patrick Süskind’in Das Parfum (Bizde Koku diye çevrilmişti) adlı meşhur romanı sonunda beyazperdede. Almanya’da, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’tan sonra yayımlanmış en iyi roman kabul edilen, 45 dile çevrilen, 1985’ten itibaren dokuz yıldan fazla bir süre Der Spiegel’in çok satanlar listesinde kalmayı başaran Koku’nun sadece senaryo yazımı iki yıl sürdü.

Olay, 18. yüzyıl Fransa’sında geçiyor... Jean-Baptiste Grenouille, tüm insani duyumlardan ve duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta bir dáhi olan Grenouille, kendi kokusunun bulunmadığını, onun bulunduğu yerlerde insanların insan kokusu alamadıklarını anladığında dünyasını da yitirir... "

Hiç yorum yok: