17 Şubat 2007 Cumartesi

Blueport - İzmir

Evet arkadaşlar sizlere izmirde bir mekan tanıtmak istiyorum. Mekanımızın adı Blueport. İzmir Alsancak' ta Kıbrısşehitleri caddesinin sonlarında, limana yakın bir bölgede bulunan mekan yeni sayılabilecek açılış tarihi yüzünden henüz çok fazla insan tarafından bilinmiyor.resimde görmüş olduğunuz mekanın girişi. kendi önünde yaklaşık 5 araçlık otoparkı bulunmakta ki Kıbrıs Şehitleri caddesinde bu büyük bir nimet.
Şimdi Mekanın bana göre artılarına gelicek olursak fıçı efes 3 YTL ki bu bahsi geçen bira 50 lik oluyor. Bu fiyat izmirde birçok yer için ucuz bir fiyat. Ancak bu tarzda bir yer düşünüldüğünde fiyatın ne kadar uygun alduğunu ilerleyen satırlarda sizlerde anlayacaksınız.Bu arada belirtmek isterim ki kazara şişe efes isterseniz onun fiyatı 4 YTL haberiniz olsun(;>

Mekanımızın artılarından biride dart oynana bilmesi. Resimde gördüğünüz yan yana iki board ve mekanın başka bir bölümünde artı bir boarduyla yani 3 board la dart sevenlere hizmet etmekteler. Ayrıca İzmirde dart malzemesi satan tek yer olma ünvanını ellerinde bulundurmaktalar.

Blueport bununlada kalmayıp İzmirin ilk uzun soluklu dart turnuvasını düzenlemiş bulunmakta. turnuva hakkıındaki detaylı bilgiye vede makan hakkındaki diğer fotolara ulaşmak için www.blueport.tr.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ve gelelim mekanımızın bir diğer artısına. Uzun süredir aklımda böyle bi fikir vardı ve Blueport bu fikri hayata geçirdi. Bu mekanda aynı zamanda biranızı içerken PS2 oynaya biliyorsunuz. Hemde dev ekranda. Oyun türü olarak dövüş oyunları, savaş oyunları, ve yarış oyunları şu anda ellerinde bulunanlar. Ama en yakın zamanda bu oyunların arasına futbol oyunlarının da gireceğini duyurmak isterim. Ve bu konuda benim bildiğim tek mekan burasıdır.

Neyse lafı fazla uzatmayalım mekanımız bu. Daha doğrusu mekanımızın artıları bunlar. Daha saya bileceğim çok artısı var mekanın. Örneğim Dvd den david gilmour izleme şansı. blues, rock müzik dinleme şansı, güleryüzlü sıcak kanlı personeli .... gibi.
Ancak birazda eksilerinden bahsetmek istiyorum.

1 - Dart oynarken sürekli birilerinin size çarpması muhtemel çünkü arkanızdan garsonlar, müşteriler vızır vızır geçmekte. Yani dart oynamak niyetindeyseniz akşam üstü ve hafta içi bir günü seçmenizi tavsiye ederim yoksa sinir krizlerine girebilirsiniz.

2 - Ücretsiz katılımı olduğu duyurulan dart turnuvasında iki maç üstünden eleme usulü kullanılmakta. ilk maçı kaybettiğinizde kaybedenler gurubuna düşüyorsunuz ikinci maçınızı da kaybettiğinizde o akşamki turnuva ayağından eleniyorsunuz. Bu olması gereken sistem zaten ancak kaybettiğiniz her maç için bir bira kaybediyorsunuz. Hemde şişe efes. bu durumda eğer birinci yada 2. olmadıysanız o gece turnuvada katılım ücreti gibi düşünebileceğiniz 8 YTL yani 2 şişe bira parası sizin hesabınıza ekleniyor. Bunun güzel sayıla bilecek kısmı bu biraları oyunu kazanan rakibinizin içiyor olması yani eğer 3 tur atlarsanız ve sonra elenirseniz turnuvadan 3 bira kazanıp iki bira kaybetmiş oluyorsunuz. Ki bu da 5 maç yapmanız demek. Bu durumda 1 birayı bedavaya içebilirsiniz. İlginç bir sistem bizim alışık olduğumuzdan biraz farklı.

Vede mekan hakkında bir kaç resim sunmak istiyorum. bu gece girmiş olduğum kriket turnuvasının ilk ayağından da geçen hafta girdiğim 501 sayı turnuvasında oluduğu gibi ilk turda elendim. Çok kötü oynuyorum çoook. Geçmişte beni dartta yenememiş olanlara duyrulur bu fırsatı kaçırmayın ve en yakın zamanda benimle dart oynayın(;>




Bu gece için konuşacak olursak mekanda hatun - erkek oranı %40 a %60 gibiydi ki bu bence gayet iyi bi değer. Turnuva sırasında anlayamadığım bir sebepten mekanda sürekli DJ tarkan die daha önce hiç duymadığım birinin club müziklerini dinlemek zorunda olduğumu belirtmek isterim. Sanırım dart oynayanlardan birisi özellikle istiyormuş o müziği ama bende özellikle normalde ne çalıyorsa onu çalmaya devam etmesini istiyorum genede DJ tarkan çalıyorlar turnuvada ?!?

Ayrıca turnuvaya bayan katılımcılarda var. ki İzmirde dart oynayan adam bulduğuma şükrederken hatunlarında bu sporla ilgilenmeye başlamış olmaları beni ilerisi için umutlandırdı. Belki 3 sene kadar sonra İzmir' de Ankara kadar dart ın yaygın olduğu bir ilimiz haline gelebilir.
Şimdilik benden bu kadar millet saat sabaha karşı 4.00 da atılan mekan tanıtımı bu kadar oluyor idare edin.


2 yorum:

Fücur dedi ki...

Üstad gel sen Ankaraya bizde açalım bi dartbar. burdakilerin suyu çıktı. Boşver izmirde omuz omuza oynama :) Bak söz müziğide ben çalacam

happy owl ironic dedi ki...

abi sen mekanı açıyoruz de iki gün sonra tamamen ankaradayım. mekanın müdürü, garsonu, barmeni, otoparkçısı, bulaşıkçısı, ahçısı olurum (;>
tek problem ortağı olamam. ama sayısal oynamaya devam ediyorum tutturursam o zaman ortağı da olurum. (;>