16 Şubat 2007 Cuma

Mehmet GÜRELİ

Biliyorsunuzdur zaten, enteresan insan, ressam, müzisyen, yönetmen vs.
http://rapidshare.de/files/34452978/MehmetGureli-_1995_CihangirdeBirGece.williee.rar
http://rapidshare.de/files/34452974/MehmetGureli-_1995_VapurlarBlues.williee.rar
http://rapidshare.de/files/34452982/MehmetGureli-_1998_Yagmur.williee.rar
http://rapidshare.de/files/34452980/MehmetGureli-_2002_OdamdaYolculuk.williee.rar
(Rar dosyalarının şifreleri:www.turkboard.us )
Bir de bu var, çok beğendiğim bir şarkısı sanırım albümlere dahil değil, üşeniyor da olabilirim kontrol etmeye.
http://rs2.rapidshare.com/files/13635288/MEHMET_GUREL__304__-_KIMSE_BILMEZ.mp3

7 yorum:

Fücur dedi ki...

Aferin fitne, gözüme girdin cidden. Mehmet Güreliyi hakkaten bende çok severim, bütün albümlerini dinledim ve gerçekten çok kaliteli müzik icra ediyor. Cihangirde yaşadığı ve fazla paragöz olmayan bi adam olduğu söyleniyor. Ayrıca bence seside gayet kötü :)

happy owl ironic dedi ki...

fitne teşekkür ediyorum bu güzide insanın müziğini dinleme fırsatını bana verdiğin için.
ayrıca benim müzik ufkumu pasifiğin ötesine taşıyan Fücur, bana bu insanın müziğini senin dinletmeni beklerdim ama o kadar çok şarkıcı keşfettim ki sayende, herhalde mehmet amcaya sıra gelmedi (;>
neyse şu an kimse bilmez şarkısını dinliyorum bi yandan da vapurlar blues geliyo onu dinleyince albüm yorumu nu da buraya atarım. Ama önce kimse bilmez yorumu;
sözler çok sağlam bi kere. Ayrıca Fücurcum bence sesi kötü de diil adamın yani amacına uygun. biraz ortaçgili mi andırıyor ne ses tonu. Sanki böyle düş sokağının sesini almışsın. ortaçgil'e katmışsın. Biraz yumuşatmış sesi ama fazla diil yani duş sokağında olduğu gibi cıvık bir vokal yok. vapurlar blues u da dinleyim devam edicem yorumlarıma. Fitne tekrar teşekkürler.

Fitne dedi ki...

kimse bilmezin sözleri Ömer Hayyam'dan alınma.

happy owl ironic dedi ki...

evet millet vapurlar blues albümünü dinledim az önce ve büyük hayal kırıklığı yaşadım. adı blues olan bir albümde daha yoğun blues bekliyor insan. bu albümdeyse yer yer jazz yer yer deneysel diyebileceğim tarzda takılmış mehmet amca. ve albümün tamamı enstürmantel. ve açıkçası ben beğenmedim bu albümü.

figment dedi ki...

aa ne güzelmiş bu ya, teşekkürler Fitne, iş yeri imkanları zorluyor pek dinleyemiyorum ama.. sesi de güzel gibi geldi bana.

Fücur dedi ki...

Dostum belirteyimki öncelikle vapurlar blues albumu bir film müziğidir. Yanlış hatırlamıyorsam çekirdek sanat evi bünyesinde kaydedilmişti. Bir bayan müzisyen ile Mehmet Güreli bu albümü 95 yılında kaydediyorlar ve zaten imkanlar doğrultusunda çok kaliteli kayıtlar değil. Bunu Ambient bir albüm olarak gerçekten çok severek dinlerim. Diğer Güreli albümlerinden başkadır zaten hiç benzemez. O yüzden onlarla kıyaslama İlkercim :)

Unknown dedi ki...

cok severim mehmet güreli'yi. hele ucurtma, yagmur sesiyle cok güzel gider, cok iyi sarkıdır. yalnızca odamda yolculuk albümü var bende o da kaset :) burada linkleri görünce acayip sevindim yalnız bir sorunum var bu sifreleri almak icin turkboard'ın neresine bakmam lazım, sesimi duyan olursa bana bir yol göstersin acele tarafından, çok makbule geçer ;)