8 Şubat 2007 Perşembe

THE PRESTIGE


Kuantum kimyasindan manyetizmaya, hayal ve gercek arasindaki ebedi sorular arasinda, seyirciye tavsan deliginden son surat asagi dustugunu hissettiren bir film.
not: Bazilariniz RedAlert1 oyununu hatirlarken bulacaksiniz kendinizi

6 yorum:

Fücur dedi ki...

Evet gerçekten yılın filmi diyebileceğim bir film. Scarlett Johansen haricinde beğenmediğim hiçbirşey yok açıkçası. Büyük bir Tesla hayranı olarak filmi heyecanla izledim ve beğendim. Özellikle David Bowie'nin oynaması beni ayrıca şaşırttı. Fakat doğruyu söylemek gerekirse bazı yerlerde Teslaya pek benzemiyor :)

Çoğunuz eminimki "hade lan artık o kadarda değil" tepkisiyle filme üfürükten teyyare muamelesi yapabilirsiniz fakat inanınki Tesla'nın hayat hikayesini ve buluşlarını öğrendikten sonra kesinlikle "doğrudur, olabilir abi adam yapmış çünkü zamanında" sözüne dönebilirsiniz. Ve buna dayanarak son sözüm arkadaşlar: Bu bir bilim kurgu filmi DEĞİLDİR !

Saygılar

Silvana dedi ki...

Teslanin sucu dunyayi degistirmek, cezasi tarihten silinmek oldu.

Fücur dedi ki...

Kesinlikle dostum, katılıyorum sana... tarihten silinmemesi için büyük uğraşlar var avrupada aslında fakat amerikalılar ellerindeki en büyük dahiyi tanımıyorlar bile neredeyse... Elimde resmi bulunan bir sırp parası var örneğin ayrıca belçikada çok büyük bir müze açılmış adına... ve bbc çok güzel bir belgesel hazırlamış ayrıca kadının biride biografisini anlatan bir kitap yazmış. Ve üzücüdürki yayımlanan tek kitap bu konuda o.

Adsız dedi ki...

bu kendini asan hatun eski sevgililerimden birine inanılmaz benzio allahın cezası :)
tesla mesla unuttum o alt dudağı görünce söylemesi ayıp.
yoksa ben de fücur denen cibilliyetsiz gibi burda traş yapabilirdim aman da tesla canım da tesla vs.

Fücur dedi ki...

Bak fitne bana anadolu çocuğuyum imajı yapma.. Harcarım seni blogda :) ROCK FOREVER. Ayrıca sana hak verdiğim bi konu varki burda söylemem lazım. Scarlett Johanson denen sarışın dıııııt varken filmde dediğin kadın çok güme gitmiş. Gerçekten o daha güzel bence...

Fitne dedi ki...

Geç de osla cevabı haketmişsin :)
abi hatunun da dişler çarpık filan bu sebepten de soğuduğum için kızdan bi mental sarsıntı yaşadım orda noluyoturz ulen şeklinde :D
ama rock forever filan demişsin yakarım seni de blogu da o ayrı..