5 Şubat 2007 Pazartesi

Roger Waters @ İstanbul 22/06/2006

Evet gençler Pink Floyd İstanbula geldi. Yani en azından bir kısmı ve Derleme ekibinden ben ve iki arkadaşım ordaydık. Ben askerden yeni gelmiştim. Kulağımın pasını silmem gerekiyordu. Fazla sildim galiba çünkü bu konserden sonra uzunca bir süre canlı performansları beğenemedim. Çünkü konser harikaydı. Tek kelimeyle süüpper.

İşte biz dışarda sıra beklerken. şunu söyleye bilirim ki beklemesi bile eylenceliydi. Adamlar içeride ses düzenini deniyorlardı çünkü(;>



Sıra uzundu ve giderek uzamaya devam ediyordu. ama biz çok stratejik bir hareket yaparak 1 saat kadar giriş karşısında yani caddenin karşısında çekirdek yedikten sonra sıranın bu kadar önüne kaynaya bildik (;>




Vakit ilerliyor ama sıra ilerlemiyordu. Çünkü kapılar daha açılmamıştı.

Ben içinde bulunduğumuz duruma inanamıyordum. Bundan çok diil 1 sene kadar önce 2005 te ankarada tv de pink floyd çıktığında Fücur arkadaşımızla birbirimizi arayıp; çığlıklar atıyorduk " abi pink floyd u canlı dinliyoruz inanamıyoooruuuum!!!" die bağırıyorduk. Ama birazdan kapılar açılacak ve tam anlamıyla canlı dinleme fırsatımız olucaktı.



Ve işte içerdeyiz. Kritik bir koşuyla sahneye bayaa yakın bir yer kaptık. Görüntü sizi yanıltmasın VIP alanına kadar önümüzde en fazla 10 kişi vardır. Ve tabiki mutluluğumuz yüzümüze yansıdı(;>


İçerideydik ve önlerdeydik. Gergin bir bekleyiş bedevi Derleme ekibini sarmıştı. Acaba bir aksilik çıkarmıydı!
ama hiç bir aksilik çıkmadı onun yerine sahneye roger çıktı. Ve ortalığı yaktı kavurdu.



Ve işte ilk şarkı ekranda sigara dumanı göründü müzik başladı. ve İstanbul kuruçeşme arenayı bir ot kokusu kapladı. kim içiyordu bilmiyorum ama açık havada o kadar kokması için bizim dışımızdaki herkezin içiyor olması lazım ve sanırım içtilerde. Bizde içmiş kadar olduk. Konser harikaydı. David ne olurdu be üstad sende gelseydin de şöle bi tam pink floyd dinleseydik. Ama Roger waters ta Türkiyeye geldikten sonra şimdi David Gilmour u bekliyorum.

Kaçıranlar eminim üzülmüşlerdir. işte size ne kaçırdığınızı görme şansı;

http://www.youtube.com/results?search_query=roger+waters+istanbul

2 yorum:

figment dedi ki...

güzel bir inceleme olmuş,teşekkürler. Bak yine sinirlendim şimdi okurken. kaçırdığım için kafayı yediğim konserlerden bir tanesi hatta birincisidir çünkü bu konser. neyseki Derleme ekibi ordaymış ve derleyebilmiş ;) Ayrıca konserin o müthiş (eminim öyledir) ortamında "Wish you were here" çalarken beni unutmayıp arayıp introsunu dinleten sevgili Happy 'ye tekrar teşekkürler ;)

Fücur dedi ki...

Evet adamım bu konuyu açtığın için gerçekten hüzünlendim ve eski günlere döndüm. Özellikle belirtmek istiyorum bu konserin biletini hasta yatağımdan kalkıp tabiri caizse sürüne sürüne gidip aldım. Daha sonra konserin olduğu gün kardeşimin mezuniyet töreni olması beni büyük bi ikilemde bıraktı. Sağolsun birader git olum konsere Roger Waters bu kaçmaz dedi ve sabah erken saatte Ardayla beraber bindik istanbul otobüsüne. Ardanın biletini Ankarada unutması hikayesini anlatmak istemiyorum, kendisi anlatsın beyoğlunu nası teptiğimizi :)

Gelelim konser olayına;
Öğleden sonra ortaköyün tamamı pink floyd hayranlarıyla doluydu. Çünkü "ROGER WATERS PLAYS THE DARK SİDE OF THE MOON " yazılı bir afiş vardı önümüzde ve buna inanmak zor geliyordu. Kuruçeşme Arena çitlerinin yanında beklerken soundcheck esnasını unutamıyorum. Bring the boys back home şarkısının muazzam trampet sesi kulaklarımızda inlerken insanlar bağırarak çitlere tırmanıyordu. Aynı sahne ON THE RUN synth efektleri çalındığındada yaşandı. Helikopter sesi gelirkende içgüdüsel bi yukarı bakma modu vardı hepimizde. Ve aklımızda ulan şimdi böyleyse içeri girince nası olacaz kim bilir düşünesi hakimdi.

Ve içeri girdik. O an gerçekten param olsaydıda şu VIP denen yere geçseydim dedim içimden. Onlarca konsere gittim fakat VIP olayı hep saçma gelmişti zaten. Özellikle saklıkentte steve vai gibi bi adamı balkondan hoparlörün arasından görmeceye VIP derken organizatörler ( allahtan para bayılmadık ona öyle). Ama bu sefer gerçekten orada olmak istedim.

Roger sahneye çıktı ve biz tarihin en çok dinlenen müziğini canlı dinliyorduk. Daha ben doğmadan dünyanın bağrına bastığı şarkılar kulağımda canlı canlı çalıyordu. Efsanevi 1979 WALL albümünün IN THE FLESH'i ile başladı. Evde dinlerken filmdeki hareketlerini yapmamak elde değilki orada zaten durduramıyo insan kendini :) Neredeyse tüm wish you were here albümünü dinledik diyebilirim. Ve ayrıca SOUTHAMPTON DOCK çalınması beni çok derinden vurdu.

Roger ara veriyoruz dedi. ve haklıydıda bizde perişan olduk bağırmaktan onlarda 11 şarkıyı uzun uzun çalmışlardı. Yere oturduk serkan ve ardayla. Bundan sonra ne olacak diye merak ediyordukki sahneye hepinizin PULSE konserinden hatırladığı yuvarlak ekranı koydular. Tam sahnenin üstünde kocaman bir ay vardı artık :) yusyuvarlak ekaranın içinde parıl parıl parlayan kraterli bir ay ! Allah dedim o an. işte başlıyoruz. DARK SIDE OF THE MOON !

45 dakikalık dark side albümünün tümü hiç ara vermeden ve yorum katmadan muhteşem bi performansla çalındı. Hepimiz hem fiziki hem duygusal haraptık artık. Dakikalarca alkışlandı Roger ve grubu Eclipse'den sonra. Tam arkamızı döndük üç dallama gidecektik artık. Yolu yarıladık ama aklımıza halen Another Brick in the Wall çalınmadığı gelmemişti. Konser bitti sanıyoduk kiiiii... Happiest days of our lives başladı. Ve sonra Another Brick in the wall , vera ve bring the boys back home ve son olarak hepimizin heyecanla beklediği son ! COMFORTABLY NUMB !

Otobüse zor yetiştim Ankaraya dönmek için. Klaus Schulze dinledim kendimi uykuya zorlamak için. Ama nafile. Konser anı gözlerimin önündeydi hep. Ankaraya geldim ve defalarca Dual pikabımdan DARK SIDE dinledim. Evet evet dedim hayatımda izlediğim en iyi konser buydu.

Evet işte hayatta olduğuma sevindiğim günlerden biri böyle geçti. Kaçıran arkadaşların sırtını sıvazlar izleyenlere "Olum biz Roger Waters'ı gördük anasını satayım !!!" cümlesiyle veda ederim.

Roger Waters @ İstanbul Kuruçeşme Arena 22/06/2006 ( Saat : 21:30 - 00:15 )

BÖLÜM 1
- In The Flesh
- Mother
- Set The Controls for The Heart of The Sun
- Shine On You Crazy Diamond
- Have A Cigar
- Wish You Were Here
- Southampton Dock
- The Fletcher Memorial Home
- Perfect Sense
- Leaving Beirut
- Sheep

BÖLÜM 2
- The Dark Side Of The Moon albümünün sırasıyla tüm şarkıları

BÖLÜM 3 ( Bis )
- The Happiest Days Of Our Lives
- Another Brick In The Wall
- Vera
- Bring The Boys Back Home
- Comfortably Numb