19 Aralık 2009 Cumartesi

12 Şubat Vinnie Moore Ankara Konseri

Evet 2010da konsere doyacağız sevgili müzikseverler, konserseverler. O zaman doymaya ünlü gitar virtüözü Vinnie Moore amca ile başlıyoruz yeni yılda. Vinnie amcamız ile ilgili bilmeyenler tanımayanlar için bilgi verelim biraz.

Vinnie Moore'un bildiğim kadarı ile Gary Moore ile hiç bir alakası yoktur :) en önemli birincil bilgi bu. Ünlü gitar virtüözü kariyerine Mind's Eye ismini verdiği solo albümü ile başlayıp dinleyenlerin beğenisini kazanmıştır. Albümde Tony McAlpine klavye çalarak albümün popülaritesini artırmıştır. Günümüze kadar 7 stüdyo albümü bulunan gitarist 1991 yılında Steve Vai, Joe Satriani, Ozzy Osbourne ve Slash gibi konuk sanatçıların yer aldığı Alice Cooper albümü olan Hey Stoopid'de çalmıştır. Akabinde ve detayında yakın tarihte UFO grubunun solo gitaristliğini üstlenerek 2004ten bu yana grubun albümlerinde yer almıştır. Nitekim son UFO albümü 2009 tarihli The Visitor şahanedir. Açılış şarkısı Saving Me bir Vinnie Moore bestesi olup tüm albümü dinletir.
Vinnie Moore 80lerin ünlü shred gitar tarzı dediğimiz ve Van Halen ile özdeşleşen stilinde öncülerindendir. Son olarak katkı sağladığı albümler toplama albümler arasında Tribute to Deep Purple ve Subdivisions : A Tribute to the Music of Rush vardır.

Konser yeri ve saati belli olur olmaz tekrardan yorum olarak belirtilecektir.
Şimdilik biletix sayfasından detayları öğrenebilirsiniz.

1 yorum:

Fücur dedi ki...

Tarih : 12 Şubat
Konser yeri : Tunalı Dib Sahne
Biletler : 28,5 lira (Biletix)