27 Mayıs 2008 Salı

American Gangster – 2007

American Gangster 70’li yıllarda Amerikada ki mafya organizasyonları, uyuşturucu kaçakçılığı, polislerin ne kadar yolsuz olduğunu anlatıyor. Daha çok olayların anlatımına ağırlık verilmiş bir film. Hareketli sahne sayısı fazla yok. Önde suçlu arkada polis kovalamacası 3-4 dk. yı geçmiyor.

Filmde mafya babasını Frank Lucas’ı Denzel Washington, iyi polis rolünü ise Det. Richie Roberts’ı Russell Crowe oynuyor. Frank Lucas Amerikaya, Amerikan ordusunun içindeki yozlaşmış para göz heriflerden yararlanarak uyuşturucu sokan bir adamdır. Hem kaliteli hemde ucuz bir mal olduğu için piyasada bir anda parlar ve New York’ta bir numaralı mafya babası olur. Roberts’da bu organizsasyonu çökertmeye çalışan peşlerinden ayrılmayan polisi canlandırıyor. Eklemek istediğim Denzel Washington’ı kötü rolde pek izleyemeyiz.


2 yorum:

Aikanaro dedi ki...

Cok merak ettıgım ve bır turlu sınemada gıdemedıgım bı fılm , cok guzel bı fılm oldugnu bılıyorum , hatırlattıgın ıcın tesekkur ederım :)

deserthawk dedi ki...

çok güzel bir film değil :) iyi bir film, biraz uzun bir film, izlenir. ama çok güzel filmler kategorisine almam bu filmi.