12 Mayıs 2008 Pazartesi

Get Carter - (2000)

Get Carter zamanında izleyemediğim filmlerden bir tanesi idi. He çok şey mi kaçırmışım diye baktığım da neredeyse tamamen zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Ancak bir kerede izlenir mi izlenir filmlerinden.

Filmde Jack Carter (Sylvester Stallone) adlı karakter gayet maço, sert bir heriftir. Las Vegas’ta çalışırken kardeşinin ölmesiyle beraber memleketi olan Seattle’a döner. Cenaze falan olayları sebebiyle ama asıl nedeni kim öldürdü lan kardeşimi sorusuna cevap bulmak istemesindendir. Nitekim kardeşi kaza süsü verilmiş. Bir şekilde öldürülmüştür. Filmde kötü adam karakteri Cyrus Paice (Mickey Rourke) tir. Bu adam internet üstünden çektiği porno filmleri satmaktadır. Kendisinin iş adamı olduğunu her daim hatırlatması sanırım yazarladan kaynaklanmaktadır. Film içinde pek çok sefer karşılıklı yumruk yumruğa birbirlerine giren bu ikiliden sonunda kimin sağ çıktığını tahmin etmek kanımca imkansızdır, süpriz olsun size. Hepsi bir tarafa kardeşinin karısı falanda bunu görmek istemez.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Las Vegastakilerde huysuzlanınca onlarada resti çeken jack abimiz kendini bir aksiyonun içinde bulur. Birde filmi öne çıkaran bir asansör sahnesi vardır. Jack baba iki tane izmandut gibi adamı al aşağı nasıl eder onu izliyoruz bu sahnede görülesi sahnelerden. Filmde jack baba kafaya koymuştur. Kardeşimde kardeşim der başkada bişey demez ve olaylar gelişir. Kovalamacalı, dövüşmeli bir film. Takibin bol olduğu bir yapım.

2 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Valla film hakkında denilecek yegane bir sey var o da Stallone nin çok pis girdiği adamlara özellikle asansör sahnesindeki dayan favorimdir..:D

Bloodlust dedi ki...

Bu film hakkında bloodlust da bir yorum yazacaktır elbet. Öncelikle çölkuzgunuyla her zamanki gibi film zevklerimiz uyuşmadı.Kendisi filmi tamamen zaman kaybı olarak nitelendirmiş. Bu tabiki kişisel bir zevk ve tercihtir. Bence film "iyi" olarak değerlendirilebilecek bir film. Aslında dahada yüksek bir not vermek isterdim ama hollywood'un eski filmleri azıcık değiştirerek çekmesine gıcık olduğum için sadece iyi diyebiliyorum. Asıl Get Carter 1971 yapımı bir İngiliz filmi. Bu filmde Jack Carter'ı oynayan Michael Caine yeni versiyonda kötü adamlardan birisi olmuş. Eski versiyonda film İngiltere de geçiyor. Yenisinde tabiki Amerikada. Eski versiyon Get Carter benim daha çok hoşuma gitti.Ama tabiki yeni versiyondaki kavga dövüş sahneleri çok daha iyi çekilmiş. Ve asansör sahneside bir şaheser. Benim tavsiyem ikisinide izlemeniz yönünde.