18 Mayıs 2008 Pazar

Bullitt (1968)


Merhaba sevgili blog sakinleri. İnsanın bazen çok neşeli günleri olur. Bugünde benim için o günlerden biri. 19 Mayıs sayesinde 3 gün tatiliz. Pazar günü erkenden kalktım. Proxy sayesinde youtuba girdim. Bir yandanda sevgili figment msnden güzel bir parça gönderiyor. Dışarıda güneş pırıl pırıl parlıyor ve kuşlar ötüyor. İnsan daha ne isterki? O yüzden bende blogumuza birkaç gün önce orjinal dvd sini aldığım ve hemen seyrettiğim güzel bir filmi yazayım dedim.
Filmimiz Bullitt.
1968 Yapımı muhteşem bir polisiye. Başrollerinde Steve McQueen'i (Kendisi gibi bir aktör daha gelmedi bir daha ne yazık ki dünyaya) Teğmen Frank Bullitt rolünde görüyoruz. Frank Bullit, mahkemeye çıkacak çok önemli bir tanık kendi koruması altındayken öldürülünce, suçluları yakalamayı bir ölüm kalım meselesi haline getirir. Ve olaylar gelişir. Filmdeki araba takip sahnesi o kadar güzelki 1968'den beri daha iyisi çekilmedi bence. Kaçan araba Dodge Charger ve arkasında 68 Ford Mustang. Yönetmen Peter Yates bu sahnede hiç müzik kullanmamış. Sadece arabaların gürül gürül motorlarını ve lastiklerin o ince sesini duyuyorsunuz. Bu arada iki arabayıda dublörlerin değil bizzat oyuncuların kullandığını belirtmeliyim. San Fransisco'nun inişli çıkışlı yollarında bu arabaları izlemek çok büyük bir keyif.

Film biraz eski evet ama eski filmlerin o samimi ve sıcak havası var. Ve malesef böyle filmler çekilmiyor artık. Ya dünyayı zombiler basıyor. Yada bir süper kahraman çıkıyor dünyayı yok olmaktan filan kurtarıyor. Konusu bu kadar basit ve aslında sıradan olan bu film o yeni filmlerin çok çok ötesinde. İzleyenleriniz varsa yorumlarını duymaktan mutluluk duyacağımı belirtir, iyi tatiller dilerim...

http://www.imdb.com/title/tt0062765/

Hiç yorum yok: